NEWS & TRENDS February 6, 2020

IN LOVE

WITH

STORIE VENEZIANE BY VALMONT

words by Minaluxuryhotels

Το ξενοδοχείο King George και η Valmont παρουσίασαν τις δυο νέες σειρές αρωμάτων Palazzo Nobile και Collezione Privata την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην κομψή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα του Tudor Hall Restaurant, απολαμβάνοντας παράλληλα και τις υπέροχες γευστικές δημιουργίες του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη.

Όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά και ειδικά στη Βενετία, μέσω των ιδιοκτητών του οίκου Valmont, Didier&SophieGuillon, το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας νέας σειράς αρωμάτων που ενσωματώνει όλες τις αξίες ποιότητας, κομψότητας, διαχρονικής αισθητικής της γνωστής Ελβετικής μάρκας.

Η Sophie Guillon έχει πάθος για την επιλογή πρώτων υλών κοσμητολογίας καθώς δημιούργησε ολόκληρες σειρές όπως τα AWF, Radiance, ανανέωσε τη φόρμουλα του Prime Renewing Pack. Πριν να αναλάβει τη Valmont, είχε κάνει καριέρα στα αρώματα YSL ως export director και marketing manager. Εφάρμοζε ήδη όλη τη τεχνογνωσία της στην δημιουργία των πρώτων αρωμάτων Storie Veneziane πριν από 2 χρόνια και τώρα στην Collezione Privata.

Ο Didier Guillon μακροχρόνια καλλιτεχνικός σύμβουλος της μάρκας, είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης Τέχνης που δρα μέσω του δικού του ιδρύματος “Fondation Valmont” και του Palazzo Bonvicini, μόνιμο χώρο έκθεσης που του επιτρέπει και συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας (παράλληλες εκθέσεις). Ο ίδιος δημιούργησε το μόνο ανδρικό άρωμα της σειράς, Casanova 2161.

Τα πρώτα βήματα στον κόσμο της υψηλής αρωματοποιίας έγιναν πριν από 2 χρόνια με την έκδοση των 5 αρωμάτων Storie Veneziane που αναπαράγουν την ατμόσφαιρα περιοχών Βενετίας (sestiere), με πολυτελή πρώτη ύλη που προσφέρουν μεγάλο κράτημα με συγκέντρωση άνω των 20% και μπουκάλι που τιμά τη τέχνη του φυσητού γυαλιού Murano. Η Βενετία είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που έκανε εμπόριο μπαχαρικών και πολύτιμων μυρωδικών από την Ανατολή. Αυτή την έμπνευση βρίσκουμε στο Alessandrite (περιοχή Arsenal), Gaggia Medio (Dorsoduro πίσω από την Salute), Erba Verde (Giardini), Rosso (Santa Mariadella Vigna, μια ήσυχή περιοχή) Blu Cobalto (SanMoise, περιοχή μαρκών πολυτελείας).

Οι δύο συμπληρωματικές σειρές που παρουσιάστηκαν στις 5 Φεβρουαρίου είναι:

Palazzo Nobile
Αυτά τα 6 Eaux de Toilette απευθύνονται στον λάτρη της δροσιάς και της ελαφρότητας, επειδή ερμηνεύουν ευχάριστές στιγμές στη φύση του Μεσογείου, με θαλασσινή αύρα και ανοιξιάτικα λουλούδια, τόσες όσες αριθμούν τα κομμάτια του terrazzo, που διακοσμεί το Palazzo και αναπαράγεται στη συσκευασία.

SeaBliss: θαλασσινή αύρα και γλυκιά ηλιοθεραπεία
Secre tBamboo: κρυστάλλινη, πράσινη δροσιά
Satin Musk: πουδρέ, αρωματικό και γιασεμί που ακτινοβολεί
Bright Poppy: περγαμότο με κέδρο, μια ανοιξιάτικη μέρα στην εξοχή.
Blooming Ballet: δροσερό τριαντάφυλλο ως έκφραση νεανικής θηλυκότητας
Casanova 2161: ανδρικό άρωμα με έμπνευση τον θρυλικό Βενετσιάνο σαγηνευτή Casanovaμε αριστοκρατικά υλικά όπως το κλασικό vetiver, imperial iris και juniper berriesγια μια νότα πιπεράτη που δίνει έμφαση στη δροσιά.

Collezione Privata
Αυτά τα 3 Eaux de Parfum αποτελούν γυναικεία πορτραίταπου ερμηνεύουνδιάφορες πτυχές του θηλυκού χαρακτήρα, η ατίθαση νέα παιχνιδιάρα γυναίκα, η κλασσική elegantκυρία, η μυστηριώδης φευγάτη ύπαρξη. Σε κάθε μία δημιουργία, η Sophie Guillon έπαιξε με την ένωση αντιθέσεων συνδυάζοντας π.χ. το ζεστό με το κρύο και χρησιμοποιώντας πολύτιμη πρώτη ύλη όπως το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το δέρμα μαζί με τα πιο πρωτότυπα στοιχεία όπως chocolate chips και κόκκινη πιπεριά.

JazzyTwist
Για την ατίθαση, παιχνιδιάρικη νεαρή γυναίκα, άρωμα που δημιουργεί γρήγορα σχέση εξάρτησης. Το μαύρο πιπέρι της Madagascarαυξάνει την ακτινοβολία του λουλουδιού Μανόλιας καθώς και το λεπτό μίγμα βανίλιας, πατσουλί και tonkabeans δίνει βάθος και χάρισμα.

Lady Code
Κλασσικό άρωμα που αντιπροσωπεύει την άχρονη γοητεία της Ευρωπαϊκής αρωματοποιίας με μαεστρία. Τα ροζ μούρα χαρίζουν μια πιπεράτη εισαγωγή στο αριστοκρατικό γιασεμί sambac που αποδίδει μεθυστικές νότες σαν από άνθη πορτοκαλιού σε μία βάση από τραγανά αμύγδαλα.

Private Mind
Ο αρωματικός συνδυασμός γίνεται πιο εσωστρεφής και περίπλοκος, χάρη στο τριαντάφυλλο που ενισχύεται από πιο άγριες νότες δέρματος με τη ζεστή αύρα του κρόκου. Ενσωματώνει μια αινιγματική γυναίκα με παθιασμένο χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από μια φίνα εξωτερική εμφάνιση.

Storie Veneziane extrait de parfum
100ml/ 390€
50ml/ 290€

Collezione Privata eau de parfum
100ml/250€

Palazzo Nobile eau de toilette
100ml/ 148€
50ml / 98€

Αποκλειστική διάθεση Boutique Valmont & Perfumery King George, King George Athens.