NEWS & TRENDS February 24, 2018

“SYMPOSSIO”

GREEK GOURMET TOURING PROGRAM

CELEBRATING ITS 9th ANNIVERSARY

words by Mina Bagiota

Με μεγάλη επιτυχία γιόρτασε, πριν λίγες ημέρες, το Sympossio Greek Gourmet Touring τον 9ο χρόνο διεξαγωγής του, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του ταξιδιού του στο εξωτερικό με φετινό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Το Sympossio, ένα εξαγωγικό όχημα προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και μία πρωτοβουλία του ομίλου Aldemar Resorts διοργάνωσε λαμπρή εκδήλωση στο χώρο του Saint George Lycabettus, υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του. Σε αυτό το επίσημο δείπνο, ανακοίνωσε, επισήμως, την έναρξή της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του ταξιδιού του σε πάνω από 37 πόλεις, σε 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ο θεσμός του Sympossio, έχει καταφέρει έμπρακτα να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη σύμπραξη θεσμικών οργάνων, φορέων και Ελλήνων επιχειρηματιών με κοινό στόχο την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων και των ελληνικών περιοχών στο εξωτερικό. Φέτος, έχοντας την στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οργανισμού Enterprise Greece, παρουσιάζει ένα μαγευτικό “Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο”. Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel, Kinsterna, Kyrimai, Elite, 3sixty αλλά και εταιρίες όπως: Aegean Airlines, ΛΟΥΞ, Κτήμα Σκούρα, Παπαδημητρίου, Unilever, Heteroclito, Coffee Island, Ανδρίτσαινα, Apivita, Μερκούρογλου, Bread factory, Μικρό Άγιο Όρος, Ploos και UPS.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του yπουργείου Τουρισμού, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts και η Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της τηλεόρασης, της γαστρονομίας, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Κατερίνα Γκαγκάκη έχοντας το ρόλο του πρεσβευτή του Sympossio και αγκαλιάζοντας τη συνεργατική αυτή προσπάθεια, που στόχο έχει να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό.
Ο εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας ότι: «Το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτού που ονομάζουμε Οικονομία της Φιλοξενίας.Μέσα από την σύμπραξη φορέων, παραγωγών, βιομηχανίας, τουριστικών επαγγελμάτων και επαγγελματιών όλου του φάσματος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του τουρισμού, αλλάζουμε το αφήγημα με έργα και όχι λόγια.»
Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία της Aldemar εξέφρασε και η Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus και οικοδέσποινα της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι «ο κόσμος και η ελληνική κοινωνία αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλλουν για μια καλύτερη και υγιέστερη κοινωνία αλλά και σε έναν νέο τρόπο σκέψης και κουλτούρας. Έτσι στηρίζουμε γαστρονομικά, αθλητικά αλλά και πολιτιστικά δρώμενα που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία μας καθώς η διάδοση του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο μας.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, απόλαυσαν το ειδικό μενού -που συνοδεύει το φετινό Sympossio-, το οποίο προετοίμασαν οι σεφ του ομίλου Aldemar μαζί με τον σεφ του St. George Lycabettus.