NEWS & TRENDS November 27, 2017

PINK PANTHER HIGH TEA

AT THE
HOTEL GRANDE BRETAGNE

words by Mina Bagiota

Είναι μεσημέρι Τετάρτης και κατευθύνομαι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ύστερα από μία πρόσκληση που έλαβα για να απολαύσω το περίφημο απογευματινό τσάι, που σερβίρει το Hotel Grande Bretagne, όπως κανένα άλλο ξενοδοχείο στην πόλη μας. Μία αγαπημένη συνήθεια, που τηρώ ευλαβικά, κάθε φορά, που η μητέρα μου βρίσκεται στην Αθήνα.

Ωστόσο, αυτή την Τετάρτη, το κλασικό afternoon tea συνοδευόταν από μία ξεχωριστή εμπειρία και ένα μοναδικό concept, το Pink Panther High tea at the Ηotel Grande Bretagne, που είχαν οργανώσει για επιλεγμένους δημοσιογράφους και bloggers η Χριστίνα Παπαθανασίου διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου και ο Γρηγόρης Λιασίδης, hotel manager της Μεγάλης Βρεταννίας.

Η ιστορία είχε ως εξής: Τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχε κλαπεί από το ξενοδοχείο το περίφημο ροζ διαμάντι Pink Panther 59 καρατίων, με εκτιμώμενη αξία 83,2 εκατ. δολαρίων, το οποίο είχε προστεθεί στη συλλογή της Μεγάλης Βρεταννίας τον περασμένο Οκτώβρη, μετά την προσφορά του δημοφιλούς οίκου δημοπρασιών Sotheby’s.

Οι καλεσμένοι καλούμασταν να λάβουμε μέρος στην εξιχνίαση του ροζ διαμαντιού στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Grand Ballroon, απολαμβάνοντας, την ίδια στιγμή το τσάι μας ή ένα ποτήρι σαμπάνια.
Το σκηνικό ήταν άκρως κινηματογραφικό! Ροζ φωτισμός, τραπέζια σε σχήμα διαμαντιού, ακριβά σερβίτσια, εκπαιδευμένο προσωπικό, που γέμιζε τις πορσελάνινες κούπες μας με τσάι εκλεκτής ποικιλίας και μας πρόσφερε συνοδευτικά από τους διάσημους σεφ του ξενοδοχείου και μοναδικά χορευτικά από την ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργούσαν μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

Και όλα αυτά, φυσικά, με τη μεγαλοπρέπεια που επιβάλει το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας!