NEWS & TRENDS 8 Οκτωβρίου, 2017

DIPTYQUE AFTERNOON TEA

AT

HOTEL CAFE ROYAL

words by Mina Bagiota

Αν βρίσκεστε στο Λονδίνο και αναζητάτε μία luxurious εμπειρία, σας προτρέπω να κατευθυνθείτε στο Hotel Café Royal, για ένα απογευματινό τσάι. Στο ιστορικό μπαρ του, Oscar Wilde –το οποίο υπήρξε στέκι πολλών διασημοτήτων, όπως ο Mick Jagger, οι Beatles και η Elizabeth Taylor-, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σερβίρεται το “diptyque Afternoon Tea”, δίνοντας στην πιο δημοφιλή βρετανική συνήθεια έναν γαλλικό αέρα. Με άλλα λόγια, η συνεργασία του κορυφαίου Γαλλικού οίκου αρωματοποιίας diptyque, με το Hotel Café Royal, δημιούργησαν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα afternoon tea, με μεθυστικά αρώματα και γεύσεις, που ξυπνά τις αισθήσεις.

Η Sarah Barber, executive pastry chef του ξενοδοχείου, εμπνεύστηκε από τα μοναδικά γαλλικά αρώματα και συμπεριέλαβε στο μενού, εκτός από τα μίνι σαντουιτσάκια, με κοτόπουλο, σολομό, μαρμελάδα και κατσικίσιο τυρί, τέσσερα νέα γλυκίσματα –rose victoria, tahitian vanilla bar, violet and cassis tart, lemon verbena-, που ολοκληρώνουν την εμπειρία του απογευματινού τσαγιού.
Φυσικά, την ώρα που οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυτό το θεσπέσιο μενού, στο τραπέζι υπάρχουν αναμμένα κεριά του γνωστού γαλλικού οίκου και φρέσκα τριαντάφυλλα, ενώ φεύγοντας μπορούν να πάρουν μαζί τους, το πιο δημοφιλές κερί της αρωματοποιίας, το Baies, ένα μείγμα από τριαντάφυλλα και φύλλα φραγκοστάφυλλου, πληρώνοντας κάτι παραπάνω.

Το “diptyque Afternoon Tea” σερβίρεται το απόγευμα και κοστίζει 42 λίρες Αγγλίας. Με το δώρο η τιμή του ανεβαίνει στις 60 λίρες. Αν βέβαια θέλετε να συνοδεύσετε το μενού με ένα ποτήρι σαμπάνιας θα πληρώσετε επιπλέον 15-25 λίρες.