NEWS & TRENDS 11 Απριλίου, 2017

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO

ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

words by Mina Bagiota

Γεμάτες από μοναδικά προγράμματα για παιδιά και αναβίωση των τοπικών εθίμων θα είναι οι φετινές Πασχαλινές διακοπές στην Costa Navarino. Οι επισκέπτες των The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos Resort, a Luxury Collection θα ζήσουν το πνεύμα των Αγίων Ημερών, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τις αυθεντικές εμπειρίες με τις τοπικές παραδόσεις και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δημιουργικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.

Την Μ. Παρασκευή, οι επισκέπτες συμμετέχουν στο στολισμό του Επιτάφιου εν όψει της βραδινής Ακολουθίας και Περιφοράς του στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών στην Costa Navarino. Το πρωί του Μ. Σαββάτου προετοιμάζουν τη «λαμπροκουλούρα» την οποία θα γευτούν στο πρόγευμα της επόμενης ημέρας μαζί με τις φημισμένες «λαλαγγίδες» με πετιμέζι.
Μετά την Αναστάσιμη λειτουργία ακολουθεί μια μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και το εορταστικό δείπνο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα ήχοι ελληνικής, έντεχνης και τζαζ μουσικής κατακλύζουν την «Αγορά». Την Κυριακή του Πάσχα, η γιορτή κορυφώνεται με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα που διαρκεί ως το απόγευμα.
Για ακόμη μια χρονιά διοργανώνεται το «Πασχαλινό Πανηγύρι» που οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν φαναράκια, παρακολουθούν σόου μάγων, ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους και διασκεδάζουν με πασχαλινά παιχνίδια. Την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με το κυνήγι του «Πασχαλινού αυγού».
Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να πλαισιώσουν το πρόγραμμά τους με μοναδικές στιγμές αναζωογόνησης στο πολυβραβευμένο Anazoe Spa δοκιμάζοντας τις Oleotherapy® signature θεραπείες.

Παραδοσιακά έθιμα στη Μεσσηνία
Την ίδια στιγμή, η Μεσσηνία με τα παραδοσιακά χωριά της που τηρούν τα Πασχαλινά έθιμα, αποτελεί ιδανικό τόπο για περιηγήσεις. Ιδιαίτερα κατανυκτική είναι η ατμόσφαιρα με το «μοίρασμα» της Περιφοράς του Επιταφίου ανάμεσα στα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, αλλά και στα κοντινά μικρά εκκλησάκια. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής συναντιούνται οι τέσσερις Επιτάφιοι στα Φιλιατρά. Στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι ντόπιοι ετοιμάζονται για το «σαϊτοπόλεμο» που κρατά από την Επανάσταση του 1821.

Κρατήσεις
Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαμονή και τις γαστρονομικές επιλογές που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για την Πασχαλινή περίοδο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27230 97000 και στις ιστοσελίδες The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort.