NEWS & TRENDS 10 Απριλίου, 2017

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΑ ARIA HOTELS

words by Mina Bagiota

Ενδιαφέρουσες οινοτουριστικές προτάσεις κάνουν τα Aria Hotels για τη φετινή άνοιξη. Η πρώτη αφορά το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο και η δεύτερη το Scalani Hills στο κτήμα του οινοποιείου Μπουτάρη στην Κρήτη.

Κατώγι Αβέρωφ

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, που βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο οινοποιείο, στο Μέτσοβο, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με τη φιλοδοξία να συνδυάσει τον κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.
Τα 15 δωμάτια με θέα το οινοποιείο και το μετσοβίτικο τοπίο, η διακόσμηση των οποίων είναι άμεσα επηρεασμένη από τα κρασιά του αμπελώνα, είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ποτήρια γεμάτα κρασί, έργα τέχνης που κοσμούν όλους τους χώρους, αρώματα μούστου και πρόσωπα χαμογελαστά συνθέτουν την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου. Η επίσκεψη στα κελάρια του οινοποιείου, με τη συμβολή ποικίλων εικαστικών παρεμβάσεων και οπτικοακουστικών μέσων, προσφέρει μια ατμοσφαιρική περιήγηση στο γοητευτικό κόσμο του κρασιού, στην ιστορία του οινοποιείου και στη διαδικασία της οινοπαραγωγής. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με γευστικές δοκιμές των κρασιών – αλλά και με ανεξάντλητες ευκαιρίες για βόλτες στα αμπέλια, στο δάσος ή στα γύρω βουνά, για γνωριμία με την πλούσια παράδοση και τα αξιοθέατα του Μετσόβου.

Προσφορά

Για τον μήνα Απρίλιο, το ξενοδοχείο προσφέρει το πακέτο διαμονής “Stay 3 – Pay 2”, όπου στις τρεις διανυκτερεύσεις, η μία δωρεάν. Στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται και εκλεκτό πρωινό.

Για κρατήσεις, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα:
https://www.ariahotels.gr/special_packages/katogi/katogi-averoff ή στο τηλ.: 26560 42505.

Scalani Hills

Το Scalani Hills βρίσκεται μέσα σε έναν μαγευτικό αμπελώνα, στο κτήμα του οινοποιείου Μπουτάρη, έξω από το χωριό Σκαλάνι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η διαμονή των επισκεπτών γίνεται στο παλιό μετόχι, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως και αποτελείται από τρία πολυτελή δωμάτια υψηλής αισθητικής, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Το οινοποιείο και τα πολυτελή δωμάτια περιβάλλονται από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα, που βρίσκεται μέσα στην Αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προελεύσεως Αρχάνες, στο δρόμο προς το χωριό Μυρτιά, πατρίδα του Καζαντζάκη και σε ελάχιστη απόσταση από την Κνωσό.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να μυηθούν στην τέχνη της οινογευστικής και να δοκιμάσουν τα κρασιά, περιορισμένης παραγωγής, που παράγονται στο κτήμα. Η γευστική δοκιμή περιλαμβάνει τα ξηρά κρασιά του Κτήματος, Φανταξομέτοχο (λευκός οίνος) και Σκαλάνι (ερυθρός οίνος) καθώς και τους γλυκούς οίνους Μοσχάτο Σπίνας και Ιουλιάτικο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ.: 2810 731899, 2810 731617 και κιν.: 6940 401033.