HOTELS 12 Μαρτίου, 2017

LET’S RELOVE ATHENS…

words & photos by Mina Bagiota

Στο Electra Metropolis Athens έκανα το πρώτο μου check in, στις αρχές Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του και η αλήθεια είναι ότι το αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Λίγο καιρό πριν το επισκέφτηκα ξανά. Αφορμή στάθηκε το νέο του concept, ReLove Athens, το οποίο φιλοδοξεί να κάνει τους Αθηναίους να ξαναερωτευτούν την πόλη τους. Εμπνευστής της ιδέας, ο Γιάννης Τσάκαλος, Marketing Director του ομίλου Electra Hotels and Resorts, που βλέποντας πόσο θερμά υποδέχτηκε ο κόσμος το Electra Metropolis Athens, θεώρησε ότι πρέπει να δούμε την Αθήνα, αλλιώς. Σαν ταξιδιώτες! Να την ξαναερωτευούμε και να αφεθούμε στην ενέργεια και στους έντονους ρυθμούς της.
«Η καρδιά της πόλης χτυπάει πάντα στο κέντρο. Η κρίση την «τραυμάτισε», ήρθε όμως η στιγμή να τη φροντίσουμε και να την αγαπήσουμε πάλι από την αρχή», μου λέει, περιγράφοντας τη δράση και θα συμφωνήσω, απόλυτα, μαζί του.

Το Minaluxuryhotels έζησε αυτή την εμπειρία. Εκανε check in στο Electra Metropolis Athens, απόλαυσε υψηλού επιπέδου παροχές φιλοξενίας και «φλέρταρε» με τους έντονους ρυθμούς της πρωτεύουσας, όπως παλιά.
Το ξενοδοχείο, που στεγάζεται στο πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο του παλιού υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως, έχει συνολικά 216 δωμάτια, εκ των οποίων 19 σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια.
Οσο για τη σουίτα στον 9ο όροφο, που επέλεξα για τη διαμονή μου, ήταν άκρως εντυπωσιακή! Retro chic αισθητική, διακριτική κομψότητα και μία θέα στην Ακρόπολη, που σου κόβει την ανάσα.

Φυσικά, η πολυτέλεια δεν περιορίζεται μόνο στις σουίτες. Επεκτείνεται και στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, -με τη μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα, από τον ιερό βράχο και τη Μητρόπολη Αθηνών έως το Λυκαβηττό-, όπου βρίσκονται το εστιατόριο Metropolis Roof Garden και το M bar.
Τα πιάτα έχουν την «υπογραφή» του σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, ενώ εξίσου απολαυστικά είναι και τα κοκτέιλ που θα σας σερβίρει στο M bar, ο Πάνος Αναστασιάδης.

Ένα είναι βέβαιο, πάντως. Ότι ενώ εσείς θα θέλετε να περάσετε όλο το 24ωρο στο ξενοδοχείο, το ίδιο το προσωπικό θα σας πείσει να κατηφορίσετε στη Μητροπόλεως, να χαθείτε στα στενάκια της Πλάκας, να επισκεφτείτε την Ακρόπολη και το μουσείο της, να δοκιμάσετε εξωτικές κουζίνες, να μεθύσετε στα πιο hot μπαράκια του κέντρου και να ερωτευτείτε την Αθήνα, από την αρχή!
Το μόνο που χρειάζεται, για να ζήσετε αυτή την εμπειρία, είτε είστε κάτοικος της πρωτεύουσας, είτε της υπόλοιπης Ελλάδας, είναι να κάνετε κράτηση απευθείας από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, αξιοποιώντας το ReLove Athens. Μέσα από αυτή τη δράση, θα εξασφαλίσετε μία σειρά από ειδικά προνόμια σε μειωμένες τιμές, που αφορούν από τη διανυκτέρευση και το πρωινό, τις θεραπείες περιποίησης στο ολοκαίνουργιο σπα, το κρασί και τα κοκτέιλ που θα απολαύσετε στον 10ο όροφο με θεά την Ακρόπολη, το premium free Wi-Fi και άλλες πολλές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που παρέχει το Electra Metropolis Athens στους φιλοξενούμενούς του. Όλα αυτά φυσικά με βάση τη διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου.
ReLove Athens, λοιπόν, και η καθημερινότητα στην πόλη αποκτά, πάλι, ενδιαφέρον!