HOTELS  21 Οκτωβρίου, 2016

CHECK IN
AT ELECTRA METROPOLIS ATHENS

words & photos by Mina Bagiota

Απόγευμα Πέμπτης. Μία ανάσα από το Σύνταγμα, με μία μικρή βαλίτσα σαββατοκύριακου, διαπερνώ τη μεγαλοπρεπή είσοδο του Electra Metropolis Athens και κάνω το πρώτο μου check in στο νέο πεντάστερο, talk of the town, ξενοδοχείο. Ξαφνικά μεταφέρομαι σε ένα άλλο περιβάλλον. Νοιώθω, αμέσως, ότι μπαίνω σε μία comfort zone. Φωτεινά χαμόγελα, οικειότητα και όλα, μετά από μία πιεστική ημέρα γεμάτη επαγγελματικές υποχρεώσεις, μοιάζουν αλλιώς.

Ανεβαίνω στη σουίτα που μου παραχώρησαν στον 9ο όροφο. Εντυπωσιάζομαι. Retro chic αισθητική, διακριτική πολυτέλεια και μία θέα στην Ακρόπολη, που σου κόβει την ανάσα.

Δυσκολεύομαι να αφήσω το δωμάτιο όμως ο Γιάννης Τσάκαλος, διευθυντής Marketing των Electra Hotels & Resorts και η ομάδα του με περιμένουν στο εστιατόριο Metropolis Roof Garden, που βρίσκεται στον 10ο όροφο, για το δείπνο.

Metropolis Roof Garden

Σουρουπώνει και όλα βάφονται πορτοκαλί! Ο bar manager του M bar, Πάνος Αναστασιάδης μας σερβίρει το «sunset Metropolis». Πρόκειται για ένα signature cocktail, που σερβίρεται πριν από το δείπνο και είναι εμπνευσμένο από το μοναδικό roof του Metropolis με φόντο την Ακρόπολη.
Πορτοκαλί χρώματα στον ουρανό, πορτοκαλί cocktail και το πρώτο πιάτο μαριναρισμένου σολομού, με σαλάτα από παντζάρι και πράσινο μήλο, που φτάνει στο τραπέζι, στις ίδιες αποχρώσεις. Όλα μοιάζουν σκηνοθετημένα, αλλά δεν είναι. Το δέσιμο και η αρμονία της ομάδας νομίζω ότι είναι η συνταγή.
Μαγευτικό σκηνικό και η Ακρόπολη στο πιάτο. Νοιώθεις ότι βρίσκεται τόσο κοντά σου, που έχεις την αίσθηση ότι θα απλώσεις το χέρι σου και θα την πιάσεις.
Ξαφνικά έρχεται ο σεφ του ξενοδοχείου, ο Δημήτρης Μπούτσαλης κρατώντας τη μπουράτα, μία σαλάτα με ρόκα, τοματίνια, ημίλιαστες τομάτες, πιπεριά φλωρίνης και φοκάτσια με φυτικό άνθρακα και επιμένει να τη δοκιμάσουμε. Αυτό ήταν. Κλέβει τις εντυπώσεις. Ακολουθούν τα κυρίως πιάτα, το ένα καλύτερο από τα άλλα, με το λαβράκι πάνω σε σαλάτα πανζανέλα και τον τόνο με μαροκινή μελιτζανοσαλάτα, γιαούρτι και σάλτσα χαρίσα, να παίρνουν άριστα.

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Δημήτρης Μπούτσαλης είναι από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Electra Metropolis Athens. Χαμηλών τόνων, με απίστευτη εμπειρία σε γνωστά εστιατόρια με αστέρια Michelin στο Λονδίνο και στα πιο in ξενοδοχεία και resort (Marriott, Myconian Ambassador Resort, Amanzoe Hotel) και θητεία στο διάσημο εστιατόριο Noma της Κοπεγχάγης, τα δίνει όλα στην κουζίνα, παντρεύοντας ελληνικά υλικά, με μαεστρία και φινέτσα και δημιουργώντας μεσογειακά πιάτα με έμφαση στο ψάρι. Οι πρώτες ύλες του είναι κατά βάση ελληνικές, λαδοτύρι, σύγκλινο, φρέσκες παπαρδέλες κλπ. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, όπως λέει ο ίδιος έχοντας μπροστά του την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης. Το δείπνο κλείνει με γλυκά υψηλών προδιαγραφών, συνοδευόμενα από φρέσκα παγωτά και σορμπέ, που φτιάχνονται στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

The M bar

Η βραδιά συνεχίζεται στο M bar, με την εντυπωσιακή μπάρα από όνυχα, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ο Πάνος Αναστασιάδης -μία πολύ ευγενική φυσιογνωμία-, γνώστης του είδους και με μία αξιόλογη πορεία –σε St. Moritz, Βιέννη, Καναδά, Ποσειδώνιο, Μatsuhisa, κ.α.- κάνει πάλι το θαύμα του και μας ετοιμάζει το cocktail «Isola di spetzi», εμπνευσμένο από το νησί των Σπετσών, όπως μας αποκαλύπτει.

Κάθε μέρα από τις 17:00 έως τις 20:00 στο M bar είναι η ώρα του aperitivo. Μία ιταλική συνήθεια που φαίνεται να καθιερώνεται σιγά σιγά και στην Αθήνα. Με θέα σε όλη την πόλη -από τον ιερό βράχο, τη Μητρόπολη Αθηνών έως το Λυκαβηττό- σερβίρονται cocktails και finger food, ενώ κάθε Κυριακή, τις απογευματινές ώρες, προσφέρεται sushi.

Μετά τις 20:00 οι ρυθμοί στο M bar ανεβαίνουν, ο φωτισμός στην πισίνα φλερτάρει με έντονες εναλλαγές χρωμάτων και η ατμόσφαιρα αποκτά έναν πιο ροκ χαρακτήρα.

Retro chic αισθητική

Η βραδιά κλείνει κάπως έτσι και επιστρέφω στην elegant σουίτα μου για να κοιμηθώ. Ο χώρος είναι κομψός, όμορφα διακοσμημένoς με ζεστά χρώματα και φουλ εξοπλισμένος, για έναν απολαυστικό και ξεκούραστο ύπνο. Ωστόσο η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης από το κρεβάτι μου, με αποσπά. Νομίζω ότι από τον Παρθενώνα θα «ξεπηδήσει» ο Περικλής και θέλω να είμαι ξύπνια.

Η πολυτέλεια και η κομψότητα δεν περιορίζεται μόνο στις σουίτες. Το ξενοδοχείο έχει συνολικά 216 δωμάτια, εκ των οποίων 19 σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια. Όλα διαθέτουν A/C, ξύλινα πατώματα, παράθυρα με διπλά τζάμια, απευθείας τηλεφωνικές γραμμές στο δωμάτιο και το μπάνιο, σύνδεση WiFi, Samsung Smart LED τηλεόραση, μίνι μπαρ, καφετιέρα Nespresso, μεγεθυντικό καθρέφτη και προϊόντα περιποίησης Korres στο μπάνιο, σεσουάρ μαλλιών, ανιχνευτή καπνού και χρηματοκιβώτιο. Ενώ οι σουίτες προσφέρουν μπαλκόνι με θέα στην Ακρόπολη, λευκά μαρμάρινα μπάνια, 48 ” Samsung Smart TV LED, πίνακες του Γκίκα και μία σειρά από άλλες πολυτελείς παροχές.

Η εκπληκτική δουλειά του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Πάρις Λιάκος & Συνεργάτες και της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Μαρίας Κατσαρού-Βαφειάδη (MKV Design), που ανέλαβε το Electra Metropolis Athens φαίνεται και στο λόμπι, όπου υπάρχουν δύο ακόμη εστιατόρια. Το Library, ένα καφέ-μπιστρό με ανοιχτή κουζίνα, το οποίο ενδείκνυται για επαγγελματικά γεύματα και το αίθριο Atrium lounge bar, ένας ενδιαφέρον τόπος συνάντησης για ελαφριά σνακ με την εικαστική εγκατάσταση των ασημένιων μελισσών του Αλέκου Φασιανού, που διατρέχει όλους τους ορόφους του κτιρίου, να κλέβει τις εντυπώσεις.

Στα high lights του ξενοδοχείου το έργο του Φασιανού, τα πιάτα του Δημήτρη Μπούτσαλη και της ομάδας του, Σάκη Βενέτη και Χάρη Ζευγούλη, το cocktail Metropolis sunset του Πάνου Αναστασιάδη, η θέα στην Ακρόπολη, τα έργα του Γκίκα, το άκρως ευγενικό προσωπικό και φυσικά η οικειότητα. Δεν συμβαίνει συχνά ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων να είναι τόσο οικείο, πολυτελές και ανεπιτήδευτο συνάμα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που μέσα στον πρώτο μήνα, κατάφερε να αγαπηθεί τόσο πολύ και να γίνεται σημείο αναφοράς για το κέντρο της Αθήνας.
Αμεσα θα λειτουργήσει το γυμναστήριο και το spa του Electra Metropolis Athens.

Τo Minaluxuryhotels θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις. Stay tuned!!!