TASTE & WINE July 20, 2019

BREAKFAST

AT

THE ELEGANT BOUTIQUE HOTEL IKIES

words & photos by Mina Bagiota

Το ραντεβού στο ξενοδοχείο Ikies Santorini, μία συλλογή από πολυτελείς σουίτες, μεζονέτες και studios, ήταν τις πρωινές ώρες. Φτάνοντας εκεί με περίμενε μία έκπληξη. Ένα πλούσιο πρωινό με όλα τα καλούδια στη βεράντα της σουίτας Captain’s House. Πάνω στο λευκό τραπεζομάντηλο ήταν τοποθετημένα φρέσκα αρτοσκευάσματα και ψωμιά, φρούτα εποχής, φυσικοί χυμοί, γιαούρτι, μέλι και πληθωρικές ομελέτες. Εκεί, στην άνετη ταράτσα, περιτριγυρισμένη από κάκτους και φυτά και με εκπληκτική θέα στην καλντέρα απόλαυσα το πρωινό μου.
Ηταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν το elegant αυτό ξενοδοχείο. Στην αρχή σχεδόν του γραφικού χωριού της Οίας, μακριά από το θόρυβο και τις ορδές των τουριστών, το Ikies με κέρδισε με την πρώτη ματιά. Το μικρό του μέγεθος, η τοποθεσία, η απλότητα, οι stylish σουίτες, η ζεστή ατμόσφαιρα, οι εξατομικευμένες υπηρεσίες, ο ρομαντισμός που αποπνέει και το ειδυλλιακό τοπίο με την υπέροχη θέα στην καλντέρα και στα γύρω νησιά των Κυκλάδων, με έκαναν να το… ερωτευτώ αμέσως.

Αν και απέχει μόλις 10-15 λεπτά με τα πόδια από τον πολύβουη Οία, όταν βρίσκεσαι στο Ikies Traditional Houses, έχεις την αίσθηση ότι είσαι μόνο εσύ εκεί και ο καλός σου. Απόλυτη ηρεμία, χαλάρωση στο υπαίθριο τζακούζι της σουίτας και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα από την ευρύχωρη βεράντα. Το τέλειο σκηνικό για μία ρομαντική απόδραση από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Κάτω από τέτοιες συνθήκες δύσκολα εγκαταλείπεις την ιδιωτικότητα της βεράντας σου. Εξάλλου το ξενοδοχείο προσφέρει ένα ελαφρύ μενού και μια λίστα από κοκτέιλ, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Captain’s House Suite

The church in front of Ikies Santorini