HOTELS May 2, 2019

DISCOVERING THE STUNNING

ANDRONIS CONCEPT

WELLNESS RESORT

words & photos by Mina Bagiota

Αν βρεθείτε στη Σαντορίνη είναι σχεδόν αδύνατο να μην σας τραβήξει την προσοχή το Andronis Concept Wellness Resort. Στη διαδρομή προς την Οία, περνώντας από το Ημεροβίγλι η τεράστια πέτρινη πινακίδα στο χρώμα της ώχρας στέκεται επιβλητικά στο τοπίο, δημιουργώντας μία μυστηριώδης αίσθηση. Αυτό ακριβώς συνέβη και με εμένα. Κατευθυνόμουν προς την Οία, για κάποια επαγγελματικά, όταν είδα αυτή την εικόνα και εντυπωσιάστηκα. Την ίδια ημέρα, είχα ραντεβού με τον διευθυντή του ομίλου Andronis Exclusive, Γιώργο Φιλιππίδη και το πρώτο πράγμα που του είπα όταν βρεθήκαμε ήταν ότι ήθελα οπωσδήποτε να βιώσω την εμπειρία του Andronis Concept τις ημέρες, που θα βρισκόμουν στη Σαντορίνη. Ετσι και έγινε. Το επόμενο πρωί πήρα τη βαλίτσα μου και έκανα check in σε αυτό το εντυπωσιακό Wellness Resort.

Πραγματικά μπαίνοντας στο Andronis Concept, ένοιωσα ότι μπήκα σε έναν διαφορετικό κόσμο. Το resort, που είναι αφιερωμένο στην ολιστική φιλοσοφία του ευ ζην, βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω σε μία πλαγιά και έχει μαγευτική θέα και προς τις δύο πλευρές του νησιού. Απέχει περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το Ημεροβίγλι και είναι πάνω στο διάσημο μονοπάτι πεζοπορίας, που οδηγεί από τα Φηρά προς την Οία, κατά μήκος της χερσονήσου της καλντέρας, το οποίο αξίζει κανείς να διασχίσει όταν βρεθεί στο νησί. Μία πραγματικά μαγευτική τοποθεσία, που φημίζεται για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.
Το ξενοδοχείο έχει αποφύγει την κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Το κτίριο μοιάζει περισσότερο με γλυπτό, οι σκάλες του θυμίζουν λαβύρινθο, ενώ η ώχρα που κυριαρχεί στους τοίχους και οι αποχρώσεις του γκρίζου, του δίνουν έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, από αυτόν που έχουν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του νησιού. Οσο για την έκταση που το περιβάλει, είναι τεράστια. Γύρω του υπάρχουν λουλούδια, ένας αμπελώνας και λαχανόκηποι, που προμηθεύουν με φρέσκα, βιολογικά καλούδια την κουζίνα του resort.

Τις παροχές συμπληρώνουν οι τρεις πισίνες -με hot spot την πισίνα του σπηλαίου με τον τεχνητό καταρράκτη-, ένας ιδιωτικός κινηματογράφος, το πλήρως εξοπλισμένο Kallos Spa, οι συνεδρίες yoga, τα cooking classes, υπό την καθοδήγηση του σεφ και μία σειρά ακόμη από luxury υπηρεσίες για μικρούς και μεγάλους, όπως το πρόγραμμα υιοθέτησης αμπελιού -μία μοναδική εμπειρία για όσους αγαπάνε το κρασί- ή το χαλαρωτικό μασάζ την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

My suite

Αφησα για το τέλος τις 28 υπέροχες πολυτελείς σουίτες και βίλες, με τις ιδιωτικές βεράντες και τις πισίνες υπερχείλισης, που έχουν ασύλληπτη θέα στην καλντέρα και είναι ιδανικές για να απολαύσει κανείς τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Χαρακτηρίζονται από διακόσμηση μίνιμαλ, σε κομψές και αφαιρετικές γραμμές και παρέχουν όλες τις ανέσεις 5 αστέρων, που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Σε μία από αυτές τις σουίτες έμεινα και εγώ και ομολογώ ότι απόλαυσα όσο τίποτα άλλο τις βουτιές στην πισίνα και τη φανταστική θέα όχι μόνο από τη βεράντα, αλλά και από το κρεβάτι μου. Ο μόνος λόγος για να αφήσω αυτή την υπέροχη σουίτα ήταν η επίσκεψή μου στο Kallos Spa για ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Kallos Spa

Χωρίς αμφιβολία, την αξέχαστη εμπειρία στο Andronis Concept συμπληρώνει το Kallos Spa με τις 2 πισίνες του, το χαμάμ, τις καινοτόμες θεραπείες του ομορφιάς και τα προγράμματα χαλάρωσης, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επισκεπτών. Ολες αυτές οι αναζωογονητικές θεραπείες, σε συνδυασμό με τις συνεδρίες yoga και τα αποτοξινωτικά γεύματα, ειδικά παρασκευασμένα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου επιτυγχάνουν αρμονία στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

Yoga studio

Gastronomy

Σίγουρα μία από τις πολλές εκπλήξεις που βίωσα στο Andronis Concept ήταν το πρωινό à la carte, που σερβιρίστηκε στο δωμάτιό μου, το επόμενο πρωί. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτό από κάποιους επώνυμους σεφ τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, και όπως αποδείχτηκε οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Το μενού είναι πλούσιο, αποτελείται από 8 διαφορετικά είδη τοστ, 15 πιάτα αυγών, 4 πλήρη χορτοφαγικά πρωινά, μία πλούσια ποικιλία από τσάγια και καφές που μπορεί να παρασκευαστεί με 10 διαφορετικούς τρόπους. Και όλα αυτά στα πλαίσιο της ολιστικής διατροφής, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού, κλπ.

Throubi restaurant

Throubi restaurant

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα του resort έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη γαστρονομία. Συνεργάστηκε μάλιστα και με διατροφολόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου τα πιάτα να ακολουθούν τη φιλοσοφία ευεξίας, που αντιπροσωπεύει το ξενοδοχείο. Ετσι, πέρα από το πρωινό εξίσου εκπληκτικό είναι και το μενού του εστιατορίου Throubi, το οποίο δεν εντυπωσιάζει μόνο για τα πιάτα του, αλλά και για το location, στο οποίο βρίσκεται. Όμορφη, ξεχωριστή διακόσμηση, ρομαντικό περιβάλλον και μία θέα που κόβει την ανάσα. Απόλαυσα το δείπνο μου την ώρα του ηλιοβασιλέματος και πιστέψτε με ήταν μία μαγική εμπειρία. Η παλέτα των χρωμάτων, τα αναμμένα κεριά, ο ήχος από το νερό της πισίνας που βρίσκεται ακριβώς μπροστά, το άψογο σέρβις και οι γεύσεις από το degustation μενού, θα σας ταξιδέψουν για λίγο στον… παράδεισο. Αν μάλιστα αυτά συνοδευτούν και από ένα εκπληκτικό τοπικό κρασί από μία λίστα με περισσότερες από 200 επιλογές, ή ένα ποτήρι από το εκλεκτό απόσταγμα Σαντορινιού Φραγκόσυκου, τότε ο παράδεισος θα διαρκέσει λίγο παραπάνω…

Kallos Spa