HOTELS April 25, 2019

SIMPLICITY & ELEGANCE

COME TOGETHER

AT KATIKIES SANTORINI

words & photos by Mina Bagiota

Μία ημέρα στο θρυλικό Katikies δεν είναι ποτέ αρκετή. Εγκατεστημένο στην αρχή σχεδόν του γραφικού οικισμού της Οίας, το λιτό και ανεπιτήδευτο στυλ του είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας. Το ξενοδοχείο ορόσημο της Σαντορίνης, το πρώτο του ομίλου Katikies Resorts & Club και μέλος των Leading Hotels of the World. αποτελεί την επιτομή της κομψότητας στο νησί. Εφτασα εκεί το πρωινό της Δευτέρας, απόλαυσα έναν black coffee στο pool bar και ξεναγήθηκα στο πανέμορφο ξενοδοχείο από τον Marketing Director Νίκο Γεωργιάδη. Κομψότητα, μινιμαλισμός, υψηλή αισθητική, μοναδική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, έντονη αίσθηση της ιδιωτικότητας, άψογο σέρβις, διακρτικότητα, ρομαντική ατμόσφαιρα, έμφαση στη λεπτομέρεια, elegant αρώματα στους εσωτερικούς χώρους, χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα πολυτελές boutique hotel για αξέχαστες διακοπές.

Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, τις ανέσεις του συμπληρώνουν οι πολυτελείς σουίτες, οι 3 infinity πισίνες με την εντυπωσιακή θέα προς την καλντέρα, ένα εσωτερικό και ένα υπαίθριο τζακούζι, μία μικρή βιβλιοθήκη με εγκαταστάσεις internet και φυσικά τα εστιατόρια και τα μπαρ υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει.

Mikrasia

Μεταξύ αυτών το εστιατόριο Mikrasia, που προτείνεται για μία μοναδική fine dining εμπειρία. Αναμμένα κεριά σε έναν prive χώρο, που μοιάζει με μπαλκόνι στο Αιγαίο, με πολύ περιορισμένες θέσεις –λιγότερες από 15-, πληθωρική διακόσμηση και κουζίνα με επιρροές από τη Μικρά Ασία, τη γνωστή σε όλους μας “Πολιτική Κουζίνα”. Στην ουσία πρόκειται για έναν επαναπροσδιορισμό της κλασικής βυζαντινής κουζίνας, παρουσιασμένη με μοντέρνο τρόπο, όπου διαφορετικά τοπικά συστατικα συγχωνεύονται μαζί και δημιουργούν μία έκρηξη γεύσεων.

The stunning entrance of Katikies Santorini