HOTELS November 15, 2018

KOUROS EXCLUSIVE:

THE NEW LUXURY SPOT

IN RHODES

words & photos by Mina Bagiota

Εφτασα στη Ρόδο με την πρωινή πτήση. Αν και τέλη Οκτωβρίου, το μπλε του ουρανού ήταν τόσο ζωντανό που θύμιζε Αύγουστο. Κατευθύνθηκα αμέσως στο ξενοδοχείο και το πρώτο που αντίκρισα μπαίνοντας στο Kouros Exclusive ήταν τα χαμόγελα των ιδιοκτητών του, του Γιώργου και της Μαρίας Λεβέντη. Η ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική σε κερδίζει αμέσως. Ωστόσο, την προσοχή μου τράβηξε το εντυπωσιακό δίωροφο λόμπυ. Design έπιπλα και μία κυκλική σκάλα που σπεύδεις αμέσως να τη φωτογραφίσεις. Στην απέναντι πλευρά, οι χώροι των εστιατορίων, η πισίνα και η νέα προσθήκη με τα 25 καινούργια δωμάτια/σουίτες δίνουν μία φρέσκια πνοή στο Kouros Exclusive που είμαι σίγουρη ότι από τη νέα σεζόν, το καλοκαίρι του 2019, θα αποτελεί το απόλυτο luxury spot της Ρόδου. Ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, που αναλάβει το νέο τμήμα του ξενοδοχείου, αλλά και την ανακαίνιση, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δίνοντας μία ξεκάθαρη ταυτότητα στο χώρο, με έντονες αναφορές στη δεκαετία του 70, minimal γραμμές και ρετρό διάθεση. Το πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο έχει γίνει τόσο αρμονικά και επιτυχημένα.

Το Kouros Exclusive είναι ένα adults only ξενοδοχείο, διαθέτει 50 δωμάτια/σουίτες με θέα στο Αιγαίο ή στον κήπο και την πισίνα και βρίσκεται στο πολυσύχναστο Φαληράκι, 100μ. μακριά από την αμμώδη παραλία, κάτι το οποίο με έκανε αμέσως να μπω σε καλοκαιρινή διάθεση, τι και αν το φθινόπωρο είχε ήδη διανύσει τον δεύτερο μήνα. Την ίδια αίσθηση είχαν και οι τουρίστες που απολάμβαναν την ηλιόλουστη Ρόδο, κάνοντας ηλιοθεραπεία δίπλα στην πισίνα και πίνοντας δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ στο μπαρ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

My private pool

Σε διάθεση διακοπών λοιπόν, ξεκίνησα με ένα πλούσιο πρωινό και έναν δυνατό καφέ. Ακολούθησε ένας έντονος προβληματισμός για το ποια σουίτα που θα επέλεγα για τη διαμονή μου. Η αλήθεια είναι ότι, αρχικά, εντυπωσιάστηκα από την executive gold σουίτα με την τεράστια πισίνα και το επιβλητικό κρεβάτι, αλλά τελικά κατέληξα σε μία από τις καινούργιες με ιδιωτική πισίνα και έντονη βλάστηση. Νομίζω ότι την συγκεκριμένη σουίτα την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Το design, οι μαλακές γραμμές, η αρμονία, τα χρώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της Ρόδου και η λειτουργικότητα του χώρου με κέρδισαν αμέσως.

Suite details

Gastronomy

Στα must του ξενοδοχείου και το ολοκαίνουργιο εστιατόριο TERRA Med, το μενού του οποίου φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Χριστόφορου Πέσκια, ενώ τη λίστα των κοκτέιλ που δένουν απόλυτα με τα gourmet πιάτα έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Φράγκος και η ομάδα του. Εξίσου εντυπωσιακό και το interior design του χώρου. Ο Μηνάς Κοσμίδης έπαιξε με τα χρώματα της Ρόδου και εδώ. Την προσοχή τραβούν το κεραμικό φωτιστικό που δεσπόζει στο κέντρο του εστιατορίου και η τεράστια ανοιχτή κουζίνα, που αποτελεί μέρος της βραδινής ιεροτελεστίας, που ξεκινάει να σερβίρεται το dinner.
Εκεί δόθηκε και το ραντεβού μου την πρώτη βραδιά με τους ιδιοκτήτες, όπου απόλαυσα καταπληκτικά πιάτα: φάβα Σαντορίνης με λάδι τρούφας μαρμελάδα κάππαρης και χταπόδι κρασάτο, σεβίτσε μπαρμπούνι σε χυμούς εσπεριδοειδών, ταλιάτα με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από καραμελωμένο ξίδι jerez, τόνο με μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα τεριάκι, κ.α. τα οποία συνόδευσα με ροζέ κρασί. Η βραδιά κύλησε όμορφα με πολλή συζήτηση και καλό φαγητό.

TERRA Med restaurant

Στα ίδια υψηλά στάνταρτ κινείται και το πρωινό που σερβίρεται στο Kouros Exclusive. Αυτό έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της Μαρίας Λεβέντη, που φημίζεται για τη μαγειρική της. Όλα όσα σερβίρονται στον μπουφέ, ψωμιά, κρουασάν, πίτες, μαρμελάδες, γλυκά κλπ, φτιάχνονται μέσα στο ξενοδοχείο και είναι ολόφρεσκα. Βέβαια η λίστα είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει: healthy επιλογές, αυγά όλων των ειδών, ρυζόγαλα, σπιτικές μπάρες δημητριακών, λαχταριστά κέικ και πληθωρικές πίτες. Όμως, πέραν της υψηλής ποιότητας σε ότι αφορά τις πρώτες ύλες και η παρουσίαση του πρωινού είναι εξαιρετική. Ο χώρος είναι πολύ ζεστός, θυμίζει περισσότερο σπίτι παρά ξενοδοχείο. Εχεις την αίσθηση ότι ετοιμάζεις το πρωινό στην κουζίνα σου και το απολαμβάνεις στη βεράντα σου!

Ως άνθρωπος που εκτιμάει το καλό φαγητό δεν παρέλειψα, φυσικά, να δοκιμάσω και κάποια σνακ που σερβίρονται στο μπαρ δίπλα στην πισίνα. Το burger είναι εξαιρετικό όπως και η φέτα με μαρμελάδα – συνταγή της Μαρίας Λεβέντη. Δεν πρέπει όμως να παραλείψω τις πίτσες που μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο ξενοδοχείο. Η οικογένεια διέθετε για πολλά χρόνια ιταλικά εστιατόρια στο νησί και ήταν γνωστή για τις καταπληκτικές πίτσες που έφτιαχνε, έτσι κάποιες από αυτές σερβίρονται και στο εστιατόριο του Kouros.

Breakfast time

Οι ημέρες στο Kouros Exclusive κύλησαν όμορφα και ήμερα με χαλαρές συζητήσεις, καλό φαγητό και βόλτες στις αμμώδης βραβευμένες παραλίες, που διαθέτει το κοσμοπολίτικο Φαληράκι και βρίσκονται μία ανάσα από το ξενοδοχείο. Και κάπως έτσι στις αρχές Νοεμβρίου από την ηλιόλουστη Ρόδο, αποχαιρέτισα, για φέτος, το ελληνικό καλοκαίρι.

Lobby issue

The pool area

Executive gold suite