ART & STYLE 23 Οκτωβρίου, 2017

HOTELS LOVE VELVET

photos & words by Mina Bagiota

Make your home look like a boutique hotel

Αν νομίζετε ότι το φετινό φθινόπωρο θα ασχοληθούν με το βελούδο μόνο οι fashion designers κάνετε λάθος. Το πολυτελές ύφασμα έχει τραβήξει, εξίσου, την προσοχή και των interior designers, καθώς ζει μία από τις μεγάλες του στιγμές. Καναπέδες, πολυθρόνες, σκαμπό, μαξιλάρια και κουρτίνες ντύνονται με βελούδο, δημιουργώντας μία αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μετατρέποντας το σπίτι σας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Σίγουρα, το συναντάμε σε πολλά δημοφιλή ξενοδοχεία του Παρισιού –όπως το Hotel de Crillon στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα μετά από μία επική ανακαίνιση-, του Στρασβούργου και του Λονδίνου, όμως και στην Αθήνα το βελούδο πρωταγωνιστεί σε αρκετά new entry hotels και σε elegant restaurants.
Το Electra Metropolis Athens «παίζει» έντονα με το βελούδο στο lobby, στα εστιατόρια, αλλά και στα πολυτελή του δωμάτια. Το AthensWas Hotel ντύνει το lobby του, το The Margi Hotel το εστιατόριο του και το Divani Apollon Palace & Thalasso το μπαρ του. Η ίδια εικόνα και στο εκλεπτυσμένο bar-restaurant Zonars, στο κέντρο της Αθήνας, όπου το πολυτελές ύφασμα κυριαρχεί, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Dress up your home in velvet

Πληθώρα επιλογών από βελούδινους καναπέδες, πολυθρόνες, σκαμπό κα μαξιλάρια και μία τεράστια γκάμα βελούδινων υφασμάτων σε πολλά χρώματα για να ντύσετε τα παλιά σας έπιπλα και να ανανεώσετε το σπίτι με τον πιο κομψό τρόπο θα βρείτε στο κατάστημα Mavriki & Co στο Κολωνάκι. Η ομάδα του θα σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύντομα το σπίτι σας θα θυμίζει luxury hotel.

Velvet sofa and stool at Mavriki & Co, Kolonaki

Velvet decorative pillows, stools and fabrics at Mavriki & Co, Kolonaki

Hotel de Grillon

The lobby at the Le Bouclier d’Or Hotel Strasbourg

Details at the lobby of Sofitel Strasbourg

The Ned Hotel London

Gorgeous velvet sofas at Electra Metropolis Athens

The Metropolis Roof Garden Restaurant at Electra Metropolis Athens

The Malabar InHouse at The Margi Hotel

The lobby at AthensWas Hotel

The Bar A + D at Divani Apollon Palace & Thalasso

Zonars Athens

Green velvet 

Shop the hotel story at Mavriki & Co

Η εταιρία Mavriki & Co ξεκίνησε το 1979 με κύρια δραστηριότητα την εμπορία υφασμάτων επίπλωσης, επίπλων, φωτιστικών και διακοσμητικών. Σήμερα διαθέτει δύο καταστήματα, που εκφράζουν έναν σύγχρονο τρόπο ζωής και αποτελούν σημείο αναφοράς μίας πρωτοποριακής αισθητικής, διαμορφώνοντας νέες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης και συνδυάζοντας άριστη ποιότητα με καλές τιμές. Το ένα από αυτά βρίσκεται στο Κολωνάκι. Και ξεχωρίζει για το κλασσικό και διαχρονικό στυλ του, και το άλλο στην περιοχή του Ψυχικού. όπου παρουσιάζονται πιο μοντέρνες προτάσεις.