HOTELS 30 Ιουλίου, 2017

SANI DUNES

TAKES LUXURY

TO A NEW LEVEL

words & photos by Mina Bagiota

Αναμφίβολα θεωρείται το grand opening του φετινού καλοκαιριού. Στις 30 Ιουνίου στην οικογένεια του Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής προστέθηκε, ένα νέο ξενοδοχείο «κόσμημα», άκρως μοντέρνο και stylish, που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, το Sani Dunes. Εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα τέσσερα ξενοδοχεία του ομίλου, με σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση και την υπογραφή της Nimand Architects, που έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις. Ένα προσωπικό στοίχημα για τον Ανδρέα Ανδρεάδη, τον CEO του Sani, που κατάφερε να κερδίσει μαζί με την ομάδα του, μια που το project του καινούργιου 5άστερου resort υλοποιήθηκε σε μόλις 8 μήνες.
Αναμενόμενο για τον «γκουρού» του ελληνικού τουρισμού, που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από τη μακρόχρονη θητεία του στο τιμόνι του ΣΕΤΕ, όσο και από την πορεία του στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση, ότι δεν ξέρει να χάνει. Μαζί με τον αδερφό του Σταύρο κατάφεραν να μετατρέψουν τη Χαλκιδική σε κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό και έβαλαν την λέξη πολυτέλεια στις διακοπές.

Το ταξίδι μου στο Sani Dunes είχε προγραμματιστεί μήνες νωρίτερα, όταν σε μία συνέντευξη τύπου του ΣΕΤΕ ξεκινήσαμε να μιλάμε με τον Ανδρέα Ανδρεάδη για hotel blogging και social media. Ετσι στις 15 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα του soft opening, βρέθηκα εκεί. Σε μία άκρως πανηγυρική ατμόσφαιρα, με δημιουργικό άγχος από όλη την ομάδα του resort, έντονο ενθουσιασμό και πολλά πολλά χαμόγελα.

Δεν ξέρω αν με συμπαρέσυρε όλος αυτός ο ενθουσιασμός αλλά ένοιωσα και εγώ, αμέσως, μέλος της ομάδας. Ωστόσο, είχα ένα μικρό άγχος. Ημουν η πρώτη δημοσιογράφος/blogger που θα έμπαινα στο Sani Dunes και όφειλα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό! Οι πρώτες εικόνες που θα ανέβαζα στα social media, θα έπρεπε να αποτυπώσουν την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Εφτασα νωρίς το πρωί. Ηταν όλα σχεδόν έτοιμα. Αρχικά αντίκρισα ένα μοντέρνο γκρι κτίριο.
Μπαίνοντας όμως στο λόμπυ ένας ολόκληρος κόσμος ξετυλίχτηκε μπροστά μου. Πολυτέλεια, φινέτσα, υψηλή αισθητική και ένα έργο του γνωστού γλύπτη Κώστα Βαρώτσου να κλέβει, κυριολεκτικά, την παράσταση. Ομολογώ ότι είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα τέχνης που έχω δει έως τώρα.
Χωρίς καμία αμφιβολία ήταν η πρώτη εικόνα που θα ανέβαζα στο instagram.

Οι εκπλήξεις στο λόμπυ συνεχίστηκαν με τον εντυπωσιακό κρεμαστό κήπο, που κοσμεί ένα μεγάλο μέρος του τοίχου, τα χαριτωμένα κορίτσια με τα πλατιά χαμόγελα και τις elegant στολές στις δύο ρεσεψιόν -του ξενοδοχείου και του D Spa-, τα πολυτελή έπιπλα και φωτιστικά, τους υπερπολυτελείς και αναπαυτικούς καναπέδες.
Πρέπει να έμεινα περισσότερο από 20 λεπτά, προσπαθώντας να το εξερευνήσω, πριν αποφασίσω να συνεχίσω την ξενάγηση στο υπόλοιπο ξενοδοχείο.
Αφήνοντας το λόμπυ κατευθύνθηκα στον εξωτερικό χώρο. Ενας επίγειος παράδεισος! Ανεμιστήρες οροφής, design έπιπλα, μεγάλα καταπράσινα φυτά και μία πισίνα-λιμνοθάλασσα -η μεγαλύτερη της Ελλάδας-, που εκτείνεται κατά μήκος του resort, χαρίζοντας καταπληκτική θέα στα δωμάτια και τις σουίτες.
Ο Αγγελος που είχε αναλάβει την ξενάγησή μου, μου πρότεινε να πιω ένα δροσερό welcome drink, από τη σούπερ ομάδα F & B του Sani Dunes. Το έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη, και αποζημιώθηκα. Τόσο για την υπέροχη γεύση του, όσο και για το άρτιο service.

Επόμενος σταθμός η σουίτα 326 -των 51 m2-, η οποία θα γινόταν το σπίτι μου για τις επόμενες 3 ημέρες. Ευρύχωρη, εντυπωσιακή, με υπέροχο design, ήπιες αποχρώσεις που σε χαλαρώνουν, πίνακες ζωγραφικής στους ίδιους τόνους και καταπληκτικές ταπετσαρίες στους τοίχους, άνετους εσωτερικούς χώρους, king size κρεβάτι με στρώμα Simmons φυσικά για εξαιρετικό ύπνο, ένα τεράστιο μπάνιο πλήρως εξοπλισμένο με τα luxury προϊόντα περιποίησης Anne Semonin, μηχανή Nespresso, 24ωρη υπηρεσία δωματίου και πολλές ακόμη παροχές.
Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μία χαλαρωτική βεράντα, 30 m2, με πολυτελή χειροποίητα έπιπλα και μοναδική θέα στην πισίνα και στο Αιγαίο.
Συνολικά, στο Sani Dunes υπάρχουν 136 υπέροχα δωμάτια, 40 σουίτες με ανοιχτή διαρρύθμιση, 56 ευρύχωρα δωμάτια και 40 Panorama Junior Suites και Junior Suites Grand Balcony, που διαθέτουν επιπλέον μια συρόμενη πόρτα, διαιρώντας την περιοχή του υπνοδωματίου από το καθιστικό χωριστά.

Ολη αυτή η άνεση της Panorama Junior σουίτας μου, με παρέσυρε και αποφάσισα να αλλάζω το πρόγραμμά μου και να απολαύσω ένα μεσημεριανό ύπνο στο επιβλητικό κρεβάτι με τα κατάλευκα, δροσερά σεντόνια.

Όταν ξύπνησα έκανα ένα μπάνιο και αφού φόρεσα ένα εκπληκτικό φόρεμα από την εκπληκτική καλοκαιρινή συλλογή ρούχων The Artians της Ελληνίδας σχεδιάστριας Κωνσταντίνας Καμπυσοπούλου, αποφάσισα να δειπνήσω στο εστιατόριο Fresco ,που φέρει την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι και αποτελεί ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Sani Dunes. O βραβευμένος σεφ με αστέρι Michelin, χρησιμοποιώντας μόνο εκλεκτά κρέατα, θαλασσινά και φρέσκα προϊόντα από την αγορά έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό μενού, που σε μυεί σε μία υψηλών απαιτήσεων ιταλική κουζίνα. Χειροποίητο ψωμί, βελούδινες γεύσεις και εκλεκτά κρασιά σερβιρισμένα σε ένα εκλεπτυσμένο σικ περιβάλλον με θεά στην πισίνα, θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή εμπειρία τα καλοκαιρινά βράδια.
Ακόμη και αν η άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών που θα βρείτε στο μενού δεν περιλαμβάνει κάποιο από αυτά που προτιμάτε, η ετοιμότητα του προσωπικού θα σας εκπλήξει. Μέσα σε ένα 48ωρο θα μπορέσει να φέρει στο τραπέζι σας, ακόμη και την πιο σπάνια ετικέτα.
Κάπως έτσι λοιπόν, σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον με υπέροχες γεύσεις και ένα ποτήρι λευκό κρασί από τους αμπελώνες της Τοσκάνης, έκλεισε η πρώτη βραδιά.

Next day

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε αρκετά νωρίς στο κεντρικό εστιατόριο Dunes με ένα πρωινό υψηλών προδιαγραφών, που είχε όλα τα καλούδια. Απίστευτους πάγκους με φρέσκα φρούτα για όλα τα γούστα, ζεστά πιάτα κάτω από τους πράσινους κρεμαστούς κήπους, healthy και vegan επιλογές από το a la cart μενού, τραπέζια με θέα στην πισίνα, άψογη εξυπηρέτηση και πρωινά χαμόγελα από το προσωπικό. Τα scrambled ασπράδια που ζήτησα έφτασαν γρήγορα στο τραπέζι μου και ήταν πεντανόστιμα.

 

The Sani and Volvo Experience

Αμέσως μετά το πρωινό με περίμενε μία έκπληξη. Το Sani Dunes σε συνεργασία με την Volvo, προσφέρει στους φιλοξενούμενους του, μία δίωρη εκδρομή στα πιο όμορφα σημεία της Κασσάνδρας, που τα έχει όλα! Διαδρομές μέσα στο δάσος, ανάμεσα σε ελαιώνες, σε εκτάσεις με λεβάντες και ηλιοτρόπια, σε πλαγιές με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο, περιήγηση στην Αφυτο και στη Νέα Φώκαια, άφθονη σαμπάνια και φρέσκα φρούτα. Όπως αντιλαμβάνεστε, καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής, ο φωτογραφικός φακός πήρε φωτιά.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο είχα μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Αντώνη Αβδελά, Διευθυντή Πωλήσεων & Μάρκετινγκ του Sani Resort και τη Γεωργία Δώδου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ομίλου απολαμβάνοντας έναν premium estate μονοποικιλιακό καφέ από την Costa Rica. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη, μου μίλησαν για τη φιλοσοφία του νέου ξενοδοχείου και μου αποκάλυψαν κάποια ακόμη νέα γαστρονομικά projects, που θα λάβουν χώρα το φετινό καλοκαίρι, στα ξενοδοχεία του Sani.
Η ημέρα συνεχίστηκε με ένα χαλαρωτικό μασάζ στο D Spa, με τα deluxe λάδια της Anne Semonin. Θα μπορούσα να σας μιλάω αρκετή ώρα για τον ναό ευεξίας που δημιουργήθηκε στο Sani Dunes. Μοντέρνος, με υψηλή αισθητική, αφαιρετικές γραμμές, σε αποχρώσεις του μπεζ, ένα άκρως ζεν περιβάλλον, που συμπληρώνει το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και οι tailor made θεραπείες ομορφιάς του βραβευμένου Γαλλικού οίκου ομορφιάς Anne Semonin.

Μετά το μασάζ, ανανεωμένη και χαλαρή κατευθύνθηκα στην παραλία. Σίγουρα η πισίνα στο Sani Dunes είναι εντυπωσιακή και σε καλεί να βουτήξεις στα ασφαλή νερά της, όμως η ιδιωτική παραλία του resort είναι ένας επίγειος παράδεισος.
Ομολογώ ότι έχω αδυναμία στις τεράστιες αμμώδεις παραλίες, όμως η συγκεκριμένη ξεπερνά κάθε φαντασία! Λευκή χρυσαφένια άμμος, καταγάλανα νερά, πολυτελείς σεζλόνγκ, κατάλευκες μεγάλες ομπρέλες σε αρκετά μακρινή απόσταση η μία από την άλλη, που εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα.
Σκηνικό βγαλμένο από ταινία και μάλιστα από συγκεκριμένη ταινία. Τα κορίτσια θα με καταλάβετε απόλυτα!Θυμόσαστε τη σκηνή από τη δεύτερη ταινία του Sex & the City, όπου η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η γνωστή και αγαπημένη Κάρι, περπατάει σε εκείνη την ασύλληπτη παραλία στο Αμπου Ντάμπι με τη συνοδεία του μπάτλερ της; Αν βρεθείτε, νωρίς το πρωί στην παραλία του Sani Dunes θα νοιώσετε ακριβώς έτσι. Σαν άλλη Κάρι Μπράντσο και θα ζήσετε για λίγο την απόλυτη εμπειρία.
Μπορεί να λείπει ο μπάτλερ, όμως το προσωπικό της παραλίας, πιστέψτε με, μπορεί να τον αντικαταστήσει άψογα, προσφέροντάς σας πετσέτες, τον καφέ της επιλογής σας και χαρίζοντάς σας τα πρώτα χαμόγελα της ημέρας.

The Beach House rocks!!!

Κάπου εκεί πάνω στην παραλία του Sani Dunes βρίσκεται και το Beach House με κουζίνα και design εμπνευσμένα από τα beach bars της Pampelonne του Saint Tropez. Φανταστείτε, τώρα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος, να απολαμβάνετε το δείπνο σας εκεί, σχεδόν πάνω στην άμμο και να πίνετε παγωμένο ροζέ κρασί…

That’s vacations guys!!!

Η τρίτη ημέρα της διαμονής μου στο ολοκαίνουργιο θέρετρο ξεκίνησε με βουτιές στη θάλασσα, συνεχίστηκε με βόλτες στη Μαρίνα του Sani χαζεύοντας τα πολυτελή γιοτ και ανακαλύπτοντας τα δεκάδες ακόμη restaurants, που βρίσκονται εκεί, και έκλεισε, φυσικά, με ένα gourmet lunch στο ελληνικό εστιατόριο Tομάτα, όπου ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος δημιούργησε ένα καταπληκτικό concept με απίθανα πιάτα.

Σίγουρα ένα τριήμερο δεν είναι αρκετό για να γευτείς το Sani Dunes, καθώς διαθέτει άπειρες ακόμη δραστηριότητες, αθλητικές, ψυχαγωγικές κλπ.
Προσπάθησα, ωστόσο, να απομονώσω 3 χαρακτηριστικά πράγματα από τη διαμονή μου στο συγκεκριμένο resort. Αρχικά έβαλα στη λίστα την πρωινή βόλτα στην ιδιωτική παραλία, το δείπνο στο Fresco, το απολαυστικό μασάζ στο D Spa, την elegant και ευρύχωρη σουίτα, τα χειροποίητα έπιπλα στη βεράντα, το ηλιοβασίλεμα στο Beach House, τη σαμπάνια που ρέει άφθονη και άλλα πολλά που δεν χωράνε σε μία λίστα…

Αποφάσισα, λοιπόν, να συνοψίσω την εμπειρία μου εκεί, σε μία λέξη. Πολυτέλεια!
Εξάλλου, ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί λίγη πολυτέλεια στις διακοπές του;

*Κατά την παραμονή μου στο Sani Dunes, είχα στη βαλίτσα μου, elegant outifits από την εκπληκτική καλοκαιρινή συλλογή ρούχων The Artians της Κωνσταντίνας Καμπυσοπούλου, ιδανικά για τον συγκεκριμένο προορισμό.

Εστιατόριο Τομάτα

More gallery about Sani Dunes!!!