HOTELS 12 Ιουλίου, 2017

SUMMERING

AT

ANDRONIKOS HOTEL MYKONOS

words & photos by Mina Bagiota

Από τη Μύκονο, τον πιο hot ελληνικό προορισμό, ξεκίνησαν, φέτος, οι καλοκαιρινές μου εξορμήσεις. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Μάρκου Ανδρόνικου, ιδιοκτήτη και ψυχή του Andronikos Hotel Mykonos ταξίδεψα στο αγαπημένο μου κυκλαδίτικο νησί. Μπήκα στο αεροπλάνο σχεδόν άυπνη, γιατί η πτήση ήταν πολύ πρωινή, παρόλα αυτά όμως φτάνοντας στο ξενοδοχείο με συνεπήρε, αμέσως, η Μυκονιάτικη αύρα, που εκπέμπει. Κατάλευκο σκηνικό στην είσοδο και στη ρεσεψιόν, μπαμπού λεπτομέρειες, έργα τέχνης, χαλαρή ατμόσφαιρα, ζεστή φιλοξενία, πράγματα που αντιπροσωπεύουν απόλυτα το νησί και μετατρέπουν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, σε ιδανικό προορισμό διακοπών.
Βέβαια, το πολυτελές τεσσάρων αστέρων, Andronikos Hotel Mykonos με το κομψό και minimal design του, σε κερδίζει και για πολλούς ακόμη λόγους. Χτισμένο αμφιθεατρικά έχει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη χώρα του νησιού, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.

Το δωμάτιό μου δεν ήταν ακόμη έτοιμο απόλαυσα όμως τον πρώτο καφέ της ημέρας στο χαλαρό περιβάλλον της πισίνας με τους λευκούς και γκρι καναπέδες. Το ευγενικό προσωπικό προσφέρθηκε να μου σερβίρει breakfast στον εξωτερικό χώρο, μια που ήμουν ταλαιπωρημένη από το ταξίδι, αλλά προτίμησα να κατευθυνθώ στο ολόλευκο εστιατόριο για να γευτώ το ελληνικό πρωινό, που προσφέρει το ξενοδοχείο. Ολόφρεσκα φρούτα, σπιτικές μαρμελάδες, superfoods για υγιεινή διατροφή, υπέροχα γλυκά από λουκουμάδες έως χαλβάδες και κέικ, σερβιρισμένα με άψογο τρόπο και σε μικρές μερίδες -ώστε να δοκιμάζεις πολλές γεύσεις χωρίς να σε βαραίνουν-, φιλικό προσωπικό πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει και μενού με έξτρα επιλογές, χωρίς επιπλέον χρέωση. Ένα πρωινό που τιμά την ελληνική γαστρονομία, ενώ κάθε λιχουδιά φέρει τη δική της υπογραφή ονόματος και προέλευσης.

Πιστή στις προτιμήσεις μου, παρήγγειλα ένα scramble αυγών και σε λίγα λεπτά έφτασε στο τραπέζι μου, το πιο stylish πιάτο αυγών, ever. Βγαίνοντας από το εστιατόριο, είδα ένα γνώριμο χαμόγελο. Αυτό του Μάρκου Ανδρόνικου. Παρατήρησα ότι οι περισσότεροι πελάτες του ξενοδοχείου τον γνώριζαν και εκείνος τους αποκαλούσε με το μικρό τους όνομα. Τον χαιρέτησα, τα είπαμε για λίγο και κανονίσαμε να δειπνήσουμε μαζί το βράδυ.

Στη συνέχεια, ο Ηλίας με οδήγησε στο Cocoon δωμάτιό μου. Τα δωμάτια αυτής της κατηγορίες είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο ξενοδοχείο και διακρίνονται για το μινιμαλισμό τους και τον εντυπωσιακό φωτισμό τους. Στην ουσία, πρόκειται για μία μοντέρνα εκδοχή της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Ενας συνδυασμός από καμπύλες και φυσικά στοιχεία όπως βότσαλα, μπαμπού και ξύλο, που δημιουργούν ένα αρμονικό περιβάλλον. Ολες οι επιφάνειες, το πάτωμα, ο τοίχοι, τα έπιπλα, το queen size κρεβάτι συνδέονται μεταξύ τους και μοιάζουν σαν ένα ενιαίο γλυπτό, ιδιαίτερα κομψό, που σε χαλαρώνει και σε κάνει να νοιώθεις σαν το σπίτι σου.
Η αλήθεια είναι ότι, όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του Andronikos Hotel -57 συνολικά- είναι εμπνευσμένα από την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και δένουν άψογα με το τοπίο της Μυκόνου. Χτισμένα από ντόπιους τεχνίτες με τοπικά υλικά και παρέχοντας όλες τις ανέσεις: δορυφορική τηλεόραση, dvd, wifi, bluetooth, χρηματοκιβώτιο, mini bar, πολυτελή κλινοσκεπάσματα, μπουρνούζι, παντόφλες, πολυτελή προϊόντα μπάνιου και ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα, είναι ιδανικά για να ξεκουραστεί κάποιος και να απολαύσει τις διακοπές του.

Οσο για μένα, κοιμήθηκα αρκετά και όταν ξύπνησα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να απολαύσω ένα δροσερό κοκτέιλ στο Orange Blue Bar, δίπλα στην πισίνα. Ο έμπειρος bartender Νικόλας Σκόνδρας έχει εξελίξει διάσημα κοκτέιλ του παρελθόντος, από το 1800, και παράλληλα έχει δημιουργήσει μία σειρά από signature κοκτέιλ με έντονα αρώματα και χρώματα, αξιοποιώντας τα φρέσκα μυρωδικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου και παντρεύοντας τα με ελληνικά λικέρ και φρούτα εποχής.
Η βραδιά συνεχίστηκε στο gourmet Lady Finger restaurant του Andronikos Hotel, όπου είχα ραντεβού με τον Μάρκο. Είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές για το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο και η αλήθεια είναι ότι οι υψηλές προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν εκείνο το βράδυ. Ως λάτρης των καθαρών και λεπτεπίλεπτων γεύσεων μπορώ να πω ότι όλα τα πιάτα που δοκίμασα ήταν εξαιρετικά. Ισως να ήταν και οι καλύτερες γεύσεις του φετινού καλοκαιριού. Αναμφίβολα, ο σεφ του ξενοδοχείου Νίκος Κουτσούκος είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου.

Βέβαια, όποιος γνωρίζει τον Μάρκο Ανδρόνικο μπορεί να καταλάβει ποιος κρύβεται πίσω από όλες αυτές τι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, που οδηγούν σε αυτό το επιτυχημένο concept. Πάντα κομψός, λάτρης της τέχνης, άψογος οικοδεσπότης και επιχειρηματίας με όραμα έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του σε όλα τα επίπεδα του ξενοδοχείου. Εκείνο το βράδυ είπαμε πολλά για τα επόμενα σχέδια του των Andronikos Hotels. Πέρυσι λειτούργησε το δεύτερο στη Σαντορίνη, ενώ το 2018 ετοιμάζεται το τρίτο στην Αθήνα. Στο πλάνο βρίσκονται και αρκετά ακόμη σε άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην Πελοπόννησο. Οσο για αυτό της Μυκόνου που είναι και το σήμα κατατεθέν του ομίλου, το φετινό καλοκαίρι θα ανακαινιστούν όλα τα δωμάτια, ενώ του χρόνου θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στο χώρο της πισίνας και στα εστιατόρια. «Ο σκοπός, ωστόσο, που είναι να δημιουργήσουμε αξέχαστες εμπειρίες σε όλους τους απαιτητικούς επισκέπτες μας, θα παραμένει ίδιος για όλα τα ξενοδοχεία», μου επεσήμανε ο Μάρκος. Κάπου εκεί, στο τέλος της βραδιάς, η συζήτηση έφτασε στη Δήλο, έναν αγαπημένο προορισμό του Μάρκου, που ομολογώ ότι δεν είχα ακόμη επισκεφτεί. Με παρότρυνε λοιπόν ή για να ακριβολογώ με έπεισε να την επισκεφτώ τη Δήλο.

Την επόμενη ημέρα, αφού απόλαυσα το πρωινό μου, έφυγα για το λιμάνι. Η ρεσεψιόν μου είχε ήδη προγραμματίσει την εκδρομή στη Δήλο. Πράγματι, ο Μάρκος είχε δίκιο. Η επίσκεψη σε αυτό το ιερό νησί είναι εμπειρία ζωής. Δεν θυμάμαι πόσες φωτογραφίες τράβηξα. Σίγουρα αρκετές για να μπλοκάρει, πάλι, το κινητό μου.
Επιστρέφοντας στη Μύκονο, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με βόλτες στα σοκάκια της χώρας και επισκέψεις στις γκαλερί του νησιού. Το βράδυ δείπνησα στο χαριτωμένο εστιατόριο Olla μεσογειακής κουζίνας. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο ανέβηκα στο Sky Bar, το hot spot του Andronikos Hotel. Ωραίες μουσικές, απίθανα κοκτέιλ, εκπληκτική ηλιοβασίλεμα, απίστευτη θέα και τρελό κέφι.

Το επόμενο πρωί ξύπνησα σε μία μουντή Μύκονο. Ψιλόβρεχε και αποφάσισα να ξεκινήσω την ημέρα μου με ένα χαλαρωτικό μασάζ στο Earth Spa, το οποίο διαχειρίζεται η Urbane Group. Η συγκεκριμένη εταιρία με επικεφαλής την Τζωρτζίνα Καρέλα δραστηριοποιείται στο χώρο των επαγγελματικών καλλυντικών προϊόντων, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων οίκων καλλυντικών Bio Jouvance Paris και EMA Clinical (Exclusive Medical Advancement) και στην διοίκηση μονάδων ευεξίας & Spa στον τομέα του τουρισμού. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και το πλήρως εξοπλισμένο Iron Maiden Gym του ξενοδοχείου. Σκέφτηκα να το επισκεφτώ για λίγο, αλλά η Μύκονος είναι τόσο… ξελογιάστρα ακόμη και με βροχή, που δεν μπορείς να αντισταθείς στα καλέσματά της.
Ετσι, αφού γευμάτισα κάτι ελαφρύ στο εστιατόριο Pure all day, έφυγα για το Scorpios Beach Club, -αναμφίβολα το αγαπημένο μου στέκι στο νησί-, όπου θα συναντούσα κάποιους φίλους μου.

Κάπως συνεχίστηκε η διαμονή μου στη Μύκονο. Με βουτιές στην πισίνα, ηλιοθεραπεία, ένα πέρασμα από την Ψαρού, ψώνια στα Ματογιάννια, κοκτέιλ στο Sky Bar, χαλαρές συζητήσεις με την ομάδα του Andronikos Hotel Mykonos και τον Σωτήρη Στανούδη, υπεύθυνο F & B.
Η Μύκονος αναμφίβολα είναι ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Αν βέβαια αυτή η επιλογή συνδυαστεί και με τη διαμονή σε ένα τόσο friendly hotel, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Ο Νίκος Κουτσούκος και η ομάδα του

Gallery!!!