HOTELS 14 Μαίου, 2017

LUXURY PHOTO SHOOTING
AT COSTA NAVARINO

words & photos by Mina Bagiota

Εκείνο το τηλεφώνημα από τη Βασιλεία Ορφανού, Senior Media Relations Manager της TEMES SA – Costa Navarino, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ εύκολα μία πρόσκληση από το Costa Navarino. Και μάλιστα να καλύψω λογαριασμό του Minaluxuryhotels μία φωτογράφιση μόδας από ένα διεθνές brand ρούχων. Εξάλλου ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε μία παραγωγή με καλοντυμένους άνδρες, γυμνασμένα μοντέλα, μοδάτα ρούχα και όλα αυτά στους μαγευτικούς χώρους του Costa Navarino.
Μπορεί, γυρνώντας αρκετά χρόνια πίσω -όταν εργαζόμουν ως fashion stylist σε μεγάλα ελληνικά περιοδικά-, τα photo shootings να ήταν η καθημερινότητά μου. Τώρα όμως δεν έχω συχνά την ευκαιρία να παίρνω μέρος σε αυτά ή να παρακολουθώ fashion events.

Η ιστορία, λοιπόν, εκείνο το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, στο εκπληκτικό resort της Μεσσηνίας, ξεκίνησε κάπως έτσι. Στις αρχές Μαρτίου, το Ινδικό brand ανδρικών ρούχων Raymond, που θεωρείται κορυφαίο όχι μόνο στη χώρα του αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία και το Costa Navarino για το πρώτο photo shooting στην Ευρώπη.
Γιατί, άραγε, το Costa Navarino; Ηταν η πρώτη ερώτηση που έκανα στην Madhu S Dutta, Head Marketing του Raymond Limited, , όταν τη συνάντησα. «Εχει τα πάντα! Χρώματα, μυρωδιές, αυθεντικότητα, μαγευτικές εικόνες, υπέροχη παραλία, απίστευτες εγκαταστάσεις, παροχές υψηλού επιπέδου. Ότι χρειαζόμαστε για μία ολοκληρωμένη καλοκαιρινή καμπάνια», μου απάντησε. «Εξάλλου ο όμιλος αντιπροσωπεύει την υψηλή ποιότητα υφασμάτων και το συγκεκριμένο resort καλύπτει απόλυτα το luxury concept, που έχουμε σχεδιάσει», μου είπε χαρακτηριστικά.

The premium brand

Πράγματι, το όνομα Raymond, εδώ και εννέα δεκαετίες είναι συνώνυμο με τα καλύτερα υφάσματα του κόσμου. Ένα θα σας πω! Ολες οι σειρές ρούχων του παράγονται μόνο από premium Raymond υφάσματα.
Προσωπικά, το συγκεκριμένο luxury brand μου ήταν γνωστό από παλιά. Ο πρώην άνδρας μου είχε εμμονή με τα μάλλινα και κασμιρένια κοστούμια και στην γκαρνταρόμπα του έβρισκες αρκετά Raymond.

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1925 στην Ινδία. Γρήγορα όμως επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τα ενδύματά του, (κοστούμια, παντελόνια, πουκάμισα κλπ.) χρησιμοποιεί κατά βάση πολύ λεπτό μαλλί το οποίο συνδυάζει με κασμίρ, ακατέργαστο μετάξι, αλκαπά και λινό. Οι γραμμές του είναι κλασικές και αριστοκρατικές συνάμα. Ενώ όλα τα ρούχα έχουν άψογη εφαρμογή.
Σήμερα, παράγει 20.000 σχέδια σε εκατοντάδες διαφορετικά χρώματα, τα οποία εξάγει σε 55 χώρες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Αυστραλία, κλπ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς σε υφάσματα, denim, καλλυντικά, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία αιχμής με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρωτοποριακά και καινούργια προϊόντα, συνεχώς.

Let’s start!

Η φωτογράφιση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στη βίλα Μεθώνη, που ενδείκνυται όχι μόνο για ένα ιδανικό photo shooting, αλλά και για διακοπές πέντε αστέρων. Φτάνοντας εκεί συνάντησα τους εκπροσώπους του Raymond, την ομάδα της ελληνικής εταιρίας ICONIZO, που είχε αναλάβει την παραγωγή και φυσικά, τα μοντέλα.
Πρωταγωνιστής της καμπάνιας ο 29χρονος Nitin Chauhaan. Ενας γοητευτικός Ινδός με άψογο λονδρέζικο στυλ. Διάσημο μοντέλο, ηθοποιός και σούπερ σταρ της τηλεόρασης στη χώρα του.
Το τελευταίο διάστημα αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του Raymond και όπως μου εξομολογήθηκε, κάποια στιγμή μέσα στο διήμερο, η συνεργασία του με τον όμιλο ήταν καθοριστική για την καριέρα του. «Στην Ινδία, είναι το όνειρο κάθε αρσενικού μοντέλου να εκπροσωπήσει το συγκεκριμένο brand, που κουβαλάει μία κληρονομιά 90 χρόνων», μου είπε χαρακτηριστικά.

Οι λήψεις συνεχίστηκαν στο γκολφ και μετά στην τεράστια παραλία του resort. Αν και αρχές Μαρτίου, ο ήλιος έκαιγε και το φως ήταν εκπληκτικό, ότι έπρεπε για την καλοκαιρινή καμπάνια.

Το βράδυ της Κυριακής μας βρήκε όλους κουρασμένους, αλλά χαμογελαστούς. Η δουλειά πήγε καλά, το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και το Costa Navarino αγαπήθηκε για ακόμη μία φορά, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές και από τη μακρινή Ινδία.

Until next time Costa Navarino!!!

Backstage!!!

Βίλα Μεθώνη