HOTELS 10 Οκτωβρίου, 2016

WEEKEND

AT

ALCANEA BOUTIQUE HOTEL

words & photos by Mina Bagiota

Αν και τα Χανιά είναι αγαπημένος προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο φαντάζουν ακόμη πιο όμορφα. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκα εκεί και επέλεξα για τη διαμονή μου, ένα ξενοδοχείο «κόσμημα» για την πόλη, με σημαντική ιστορία, το Alcanea Boutique Hotel, μέλος των Aria Hotels. Απέχει 17 χλμ από το αεροδρόμιο και θα το συναντήσετε στην είσοδο του Φρουρίου Φιρκά, μπαίνοντας στο Παλιό Λιμάνι, ακριβώς δίπλα από το Ναυτικό Μουσείο.

Σίγουρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή, που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή, από τις αρχές της άνοιξης -τα μέσα Μαρτίου- έως το τέλος του Νοεμβρίου, τόσο για την ατμόσφαιρα που θα σας μεταφέρει αβίαστα στο παρελθόν, όσο και για την απίστευτη θέα στα πιο αξιοζήλευτα σημεία των Χανίων. Από κει θα αγναντέψετε τον Αιγυπτιακό Φάρο, το Βενετσιάνικο Λιμάνι, το Φρούριο και φυσικά την Παλιά Πόλη.

Αίγλη από το παρελθόν

Το κτίριο, όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο, διατηρεί ακόμη την αίγλη του. Χρονολογείται από την Βενετσιάνικη περίοδο και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, καθώς για 24 ολόκληρα χρόνια ήταν εκεί το γραφείο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Την άνοιξη του 2011, ανακαινίστηκε πλήρως, πάντα όμως με μεγάλο σεβασμό στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του. Έτσι τα οχτώ κομψά και ευρύχωρα δωμάτιά του μετατράπηκαν σε μοντέρνους λειτουργικούς χώρους και εξοπλίστηκαν με τις πιο σύγχρονες παροχές και ανέσεις, που θα κάνουν τη διαμονή σας άκρως απολαυστική.

Πολυτελή στρώματα, επιλεγμένα λευκά είδη, ξύλινο πάτωμα, ψηλά ταβάνια, ευρύχωρα σύγχρονα μπάνια, επώνυμα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και μια μείξη παραδοσιακής κομψότητας με διακριτικές αραβικές πινελιές, στην εσωτερική διακόσμηση συνθέτουν μία πολυτελή εικόνα των δωματίων και ολόκληρου του ξενοδοχείου.

Το παζλ συμπληρώνουν ακόμη το υπέροχο σύμπλεγμα των μπαλκονιών και της εσωτερικής αυλής, οι καλοδιατηρημένες εξωτερικές όψεις με πελεκητή πέτρα, τα πολύχρωμα κεραμικά, τα περίτεχνα ξύλα, τα έργα τέχνης και όλες οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, που διατηρούν μια θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και την άνεση του σήμερα.

Στα δυνατά σημεία του Alcanea συγκαταλέγεται σίγουρα η θέα σε όλα τα σημεία των Χανίων. Αν μείνετε στην μπροστινή πλευρά η θάλασσα, το Ενετικό Λιμάνι και η Παλιά Πόλη απλώνονται μπροστά σας. Αν πάλι επιλέξετε ένα δωμάτιο στην πίσω πλευρά, το Φρούριο Φιρκά κλέβει την παράσταση.

Μία ακόμη έκπληξη που επιφυλάσσει το Alcanea Boutique Hotel είναι η εσωτερική αυλή του, που θα σας ταξιδέψει στην εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Ένας χώρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, ανάμεσα σε χρώματα, άνθη και ευωδιές και να απολαύσετε παραδοσιακό ελληνικό καφέ και ποικιλίες κρητικών βοτάνων και τσαγιών.

Φυσικά, αν θέλετε να εξερευνήσετε τα όμορφα Χανιά, να δειπνήσετε στα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής ή να προγραμματίσετε μία σύντομη απόδραση στο νομό για να περιηγηθείτε στα εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγια, τα σπήλαια και τις ακρογιαλιές του, το ευγενικό και διακριτικό προσωπικό του ξενοδοχείου θα σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αντίστοιχη είναι η οργάνωση και σε περίπτωση που επιθυμείτε να διευθετήσετε επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς στον ημιώροφο βρίσκεται και ένα μικρό business centre.

Πρωινό με αυθεντικές πρώτες ύλες

Εκείνο που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα στο Alcanea είναι το πρωινό του. Από τις 08.00 έως τις 12.00 στο lounge area, στο εσωτερικό μπαλκόνι του ημιώροφου και στο Alcanea Café & Wine Bar με θέα το Παλιό Λιμάνι, κρητικά προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών, μοναδικά σε γεύση και ποιότητα φτάνουν στο τραπέζι σας, με την σφακιανή τυρόπιτα και την μπουγάτσα να απογειώνουν τον ουρανίσκο σας. Το μενού συμπληρώνουν σπιτικές μαρμελάδες, συναρπαστικοί συνδυασμοί φρούτων, βοτάνων και μυρωδικών και καφέδες για όλα τα γούστα. Ενώ εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το υγιεινό πρωινό.

Alcanea Café & Wine Bar

Ένα είναι σίγουρο! Από το Alcanea Café & Wine Bar δεν θα φύγετε τόσο εύκολα. Η μαγευτική θέα, που προσφέρει στο Ενετικό Λιμάνι, θα σας κάνει να επιστρέψετε για ένα ελαφρύ μεσογειακό γεύμα το μεσημέρι, για ένα εμπνευσμένο κοκτέιλ το απόγευμα την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή το βράδυ για ένα ποτήρι κρασί από τις εκλεκτές ετικέτες ελληνικών αμπελώνων, που διαθέτει και συνοδεύουν άριστα τις κρητικές λιχουδιές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, που το Alcanea Boutique Hotel αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς Έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται τα Χανιά, και σημείο αναφοράς για τους ίδιους τους Χανιώτες. Ούτε φυσικά, οι πιστοποιήσεις και οι διακρίσεις από το TripAdvisor, που διαδέχονται, κάθε χρόνο, η μία την άλλη.