HOTELS 29 Μαρτίου, 2017

SEE YOU

AT

ATHENS TIARE HOTEL

words & photos by Mina Bagiota

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε την Πέμπτη στο Athens Tiare Hotel. Ένα boutique ξενοδοχείο, «κόσμημα», που βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας, στην αρχή της Πειραιώς, και λειτουργεί από τον περασμένο Αύγουστο. Μία επένδυση της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ από την εταιρία Mage Hotels and Resorts ήταν αρκετή για να μεταμορφώσει το κτίριο και να δώσει άλλον αέρα στην περιοχή. Πρόκειται για ένα τετράστερο ξενοδοχείο με 111 δωμάτια και σουίτες, μία εκ των οποίων θα γινόταν το σπίτι μου για το επόμενο διήμερο. Φτάνοντας στο Athens Tiare Hotel, η κυκλική σκάλα και οι gold λεπτομέρειες μου τράβηξαν, αμέσως την προσοχή. Κατευθύνθηκα στη ρεσεψιόν. Ο Λεόντιος Ορφανός, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, τα είχε κανονίσει όλα. Τον χαιρέτησα, μιλήσαμε για λίγο στο lobby και ανέβηκα στη σουίτα μου, στον 8ο όροφο.

Suite 803

Ωστόσο, πριν φτάσω στο δωμάτιο, το high-tech ασανσέρ, ο εντυπωσιακός φωτισμός και οι πλούσιες μοκέτες δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.
Οι ευχάριστες εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Φτάνοντας στη σουίτα 803 και ανοίγοντας την πόρτα, αντίκρισα ένα επιβλητικό queen size κρεβάτι, ένα δωμάτιο λουσμένο στο φως, με ανοιχτό μαρμάρινο μπάνιο, τζακούζι, ριγέ μεταξένιες ταπετσαρίες στους τοίχους, γκρι και μπεζ αποχρώσεις σε αρμονικούς συνδυασμούς, minimal έπιπλα, 2 τεράστιες οθόνες εξοπλισμένες με τεχνολογικά μέσα υψηλών προδιαγραφών και στο βάθος μία τεράστια τζαμαρία με απίστευτη θέα στο λόφο του Λυκαβηττού και από κάτω «πιάτο» η πλατεία Ομονοίας.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα της πλατείας από ψηλά, αν δεν τη δείτε με τα μάτια σας. Θυμίζει κινηματογραφική σκηνή και είναι ιδανική για πολλαπλά snapshots.
Ομολογώ ότι η σουίτα μου ήταν σε προνομιακή θέση, κάτι αντίστοιχο, όμως, συμβαίνει και με τα υπόλοιπα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου. Το Athens Tiare Hotel, προσφέρει μία τεράστια ποικιλία από deluxe δωμάτια, executive, family και tiare σουίτες με θέα στην πόλη ή στον Λυκαβηττό, μοντέρνα διακόσμηση, minimal γραμμές, νέα ψηφιακά μέσα, απίστευτες ανέσεις και μία σειρά από παροχές, όπως: 40-ιντσών LED δορυφορική Smart TV με ψηφιακό ραδιόφωνο, φορτιστή για τηλέφωνο και tablet, ανατομικά στρώματα, επιλογή μαξιλαριών, επιφάνεια εργασίας με λάμπα και εργονομική καρέκλα, επώνυμα σετ περιποίησης, άριστη ηχομόνωση, ξύλινα δάπεδα, διαδραστική τηλεόραση, μίνι μπαρ, τζακούζι , καμπίνα ντους, κ.α.

Εστιατόριο Artensis

Αφού έριξα μία γρήγορη ματιά στο δωμάτιο, αποφάσισα να εξερευνήσω τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου. Ετσι κατέβηκα στον ημιώροφο στο εστιατόριο Artensis, εκεί που χτυπά η καρδιά του ξενοδοχείου. Η θέα της Αθήνας μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες, που υπάρχουν περιμετρικά στο χώρο, κλέβει την παράσταση σε αυτόν τον κομψό χώρο της σύγχρονης γαστρονομίας. Ενώ την ίδια στιγμή τα ζεστά χρώματα και το cozy περιβάλλον, σου δίνουν τη αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο καθιστικό του σπιτιού μου.
Οσο για το μενού, που φέρει την υπογραφή του σεφ Νίκου Βουλουγούρη, περιλαμβάνει υπέροχα εδέσματα ελληνικής και μεσογειακής διατροφής, μαγειρεμένα με υγιεινό τρόπο. Το Artensis είναι ανοιχτό από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχα cocktails εμπνευσμένα από όλη την Ελλάδα και υπό την καθοδήγηση του sommelier Αλέξανδρου Ευστρατιάδη. Τις καθημερινές ενδείκνυται για επαγγελματικά γεύματα, ενώ τα Σαββατοκύριακα, αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη για το value for money brunch, που σερβίρει με τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές αυγών, στην πόλη.

Δείπνο στο δωμάτιο

Και ενώ… φλέρταρα με την ιδέα να μείνω εκεί για το βραδινό μου, ένοιωθα κάπως κουρασμένη -μετά από μία δύσκολη ημέρα με απανωτά επαγγελματικά ραντεβού- και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στη σουίτα μου και να δειπνήσω εκεί. Εξάλλου, στα city hotels συνηθίζω να απολαμβάνω το dinner μου στο δωμάτιο.
Και μάλλον έκανα καλά, γιατί το room service συμπεριλαμβάνεται με ευκολία στα highlights του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Αρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, σύντομος χρόνος αναμονής, ωραία παρουσίαση, γευστικά πιάτα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ετσι, παρήγγειλα ένα ριζότο γαρίδας και το συνόδευσα με ένα ποτήρι ροζέ κρασί, που ήταν ότι έπρεπε για να χαλαρώσω, απολαμβάνοντας τη θέα της φωτισμένης Αθήνας από ψηλά, μετά από μία κουραστική μέρα στο κέντρο. Αυτή η μαγική εικόνα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ με συνεπήρε και άργησα να πάω στο κρεβάτι μου.

Next morning

Την επόμενη ημέρα, με το που ξύπνησα κατευθύνθηκα αμέσως στο Artensis για το πρωινό. Το πρωί το εστιατόριο σφύζει από ζωή. Το προσωπικό σε υποδέχεται με ένα πλατύ χαμόγελο και σου σερβίρει φρέσκα κρουασάν, βιολογικά αυγά και ζεστό καφέ στο τραπέζι σου. Οσο για την πόλη έχει ήδη ξυπνήσει και κινείται σε έντονους ρυθμούς. Οι τεράστιες τζαμαρίες, που υπάρχουν περιμετρικά στο χώρο το μαρτυρούν, αμέσως.

Augusta lounge
Φυσικά, αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον για το πρωινό τους, μπορείτε να επιλέξετε το Tiare lobby bar, που βρίσκεται στο ισόγειο και είναι ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, για ν’ απολαύσετε τον καφέ σας, κάποιο σνακ, φρέσκους χυμούς και δροσερά cocktails. Σίγουρα ενδείκνυται και για τα επαγγελματικά σας ραντεβού.

Κάπου εκεί βρίσκεται και η είσοδος της αίθουσας συνεδριάσεων, του Athens Tiare Hotel. Ένας πραγματικά elegant χώρος, για μικρά business meetings και ημερίδες, με πολυτελείς λεπτομέρειες και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο αποτυπωμένο σε ένα τεράστιο κάδρο, που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο, ιδανικό για να τον φωτογραφηθούν μπροστά του, οι instagrammers.

Γιατί το Tiare είναι socialmedia-κο και μοντέρνο. Πολύ μοντέρνο. Και προσφέρει κάτι μοναδικό! Ενώ βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας, το high tech και κομψό περιβάλλον του και οι υψηλές του παροχές, καταφέρνουν να σε χαλαρώσουν. Πιστέψτε με, ότι όσο βαρύ επαγγελματικό πρόγραμμα και αν έχετε θα φορέσετε το υπέροχο μαλακό μπουρνούζι με το φανταστικό λογότυπο στους μπλε και γκρι τόνους, θα παραγγείλετε ένα ποτήρι κρασί και θα αποφορτιστείτε χαζεύοντας την πόλη από ψηλά.

Until next time Athens Tiare Hotel!!!

It’s brunch time!!!

Gallery