HOTELS 11 Μαρτίου, 2017

A RAINY WEEKEND
AT THE MARGI HOTEL

words & photos by Mina Bagiota

Εκείνο το βροχερό Σαββατοκύριακο του χειμώνα, το The Margi Hotel ήταν ιδανική επιλογή, για μία μίνι απόδραση στην πόλη. Εφτασα στο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, νωρίς το απόγευμα. Αφού τακτοποίησα τα πράγματα, ξάπλωσα στο παραδεισένιο κρεβάτι και απόλαυσα τη θέα για λίγα λεπτά…

Η θάλασσα παντρεύεται με τα καταπράσινα δέντρα και η εικόνα είναι μαγική. Ο μουντός καιρός έκανε την ατμόσφαιρα λίγο μελαγχολική και επειδή ο καλός μου θα αργούσε να έρθει, επέλεξα να φορέσω το μπουρνούζι μου και να κατέβω στο σπα για ένα 50λεπτο χαλαρωτικό μασάζ.

The Margi Spa

Αναμφίβολα, ο χώρος ευεξίας του ξενοδοχείου, το “The Margi Spa”, είναι από τα δυνατά του χαρτιά. Ατμοσφαιρικός, με ωραίο ντιζάιν, επιρροές Ανατολής και ένας καταπληκτικός μασέρ. Διαθέτει τρία μοναδικά σχεδιασμένα treatment rooms, δύο εσωτερικά, ένα εξωτερικό στο χώρο της πισίνας -το οποίο λειτουργεί τη θερινή περίοδο- και μία couples σουίτα, η οποία περιλαμβάνει ένα steam room και sauna.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, πλήρως χαλαρωμένη, ανέβηκα στο δωμάτιο, όπου με περίμενε ο καλός μου. Ήταν τόσο cozy το δωμάτιο και η θέα εκπληκτική, που αποφασίσαμε να μείνουμε εκεί. Παραγγείλαμε τα καταπληκτικά μπέργκερ του και τα φάγαμε στο κρεβάτι.

Τις βροχερές ημέρες ο ρομαντισμός στο Margi χτυπάει… κόκκινο και το πρόγραμμα cocooning, που προσφέρει, ήταν ότι έπρεπε για να τονώσει τη σχέση μας.

Unique experience

Η αλήθεια είναι ότι η διαμονή σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο είναι εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου.
Δεν ξέρω αν είναι η μοναδική του τοποθεσία του στην πανέμορφη Αθηναϊκή Ριβιέρα, το ξύλο που το κάνει τόσο ζεστό και οικείο, το φιλικό προσωπικό ή το ιδιαίτερα προσεγμένο design, αλλά αυτό το boutique hotel, «κόσμημα» της Βουλιαγμένης, μέλος των Small Luxury Hotels of the World (SLH) και της Tresor Hotels -που απαριθμεί 89 δωμάτια και σουίτες-, παραμένει άκρως ατμοσφαιρικό και το χειμώνα.

Η ιστορία του

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς που αποπνέει, φαντάζομαι ότι παίζει η ιστορία του, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το όραμα της οποίας γεννήθηκε στις αρχές του ’60.

Ο Δρ. Γιάγκος Σταυρίδης έκανε τα πρώτα «σχέδια» του ξενοδοχείου με σπιρτόκουτα στο κρεβάτι του σπιτιού του. Και λίγο μετά, το 1964, πέρασε στην υλοποίηση. Αρχισε την κατασκευή του The Margi House, ενός συγκροτήματος 18 πολυτελών διαμερισμάτων στο πευκοδάσος της Βουλιαγμένης. Ηταν μία γενναία επένδυση και ένα όραμα που αναγνωρίστηκε, εκείνη την εποχή, ως ένα επίτευγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τιμήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Θέλοντας, ωστόσο, να εκφράσει το προσωπικό του δέσιμο με το ξενοδοχείο, αποφάσισε να του δώσει τα ονόματα από τις δύο κόρες του, της Μαρίας και της Τζίνας, και έτσι κατέληξε στο The Margi.

Σήμερα, 53 χρόνια μετά παραμένει μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, καθώς στο τιμόνι βρίσκονται, πλέον, τα εγγόνια του Δρ. Σταυρίδη, ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης ως Διευθύνων Σύμβουλος και ο αρχιτέκτονας, Γιάγκος Αγιοστρατίτης, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής του ξενοδοχείου.

Γαστρονομία 5 αστέρων

Βέβαια, η τρίτη γενιά της οικογένειας είναι γνωστή όχι μόνο για την επιτυχημένη της πορεία στον επιχειρηματικό χώρο, αλλά και για την αγάπη της στην υψηλή γαστρονομία. Τα εστιατόρια του The Margi Hotel συγκαταλέγονται στα καλύτερα της πόλης. Ο βραβευμένος chef Παναγιώτης Γιακαλής, έχει επιμεληθεί τα μενού τους, τα οποία περιλαμβάνουν τοπικά και διεθνή εδέσματα. Τον πήχη, σίγουρα, ανεβάζει ακόμη περισσότερο η βιολογική φάρμα (The Margi Farm), που διαθέτει το ξενοδοχείο και προμηθεύει καθημερινά την κουζίνα του με φρέσκα φρούτα και λαχανικά: από το μπουφέ του πρωινού, μέχρι τις επιλογές σε σνακ, γεύμα και δείπνο.

Κυριακή πρωί

Αξιοποιώντας και εμείς την ευκαιρία, μετά τα καταπληκτικά μπέργκερ το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίσαμε το γαστρονομικό ταξίδι στο Margi, την Κυριακή το πρωί στο εστιατόριο Nilaya. Κατεβήκαμε για πρωινό και ο Τάσος μας έφτιαξε την καλύτερη ομελέτα, ever! Οπως ακριβώς τη θέλαμε! Με αγνά υλικά και φρέσκα αυγά από τη φάρμα, φυσικά. Στα plus και το ζεστό του χαμόγελο, που σε κάνει να ξεκινάς την ημέρα σου, με αισιοδοξία.

Αντίστοιχο, είναι το brunch τουξενοδοχείου τις Κυριακές. Τολμώ, να πω, από τα καλύτερα της Αθήνας, με πολλά, πλούσια πιάτα και εξαιρετικές μακαρονάδες!!!

Φυσικά, υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές.

Εναν συνδυασμό ελληνικής και έθνικ κουζίνας θα απολαύσετε στο Malabar Inhouse, το χειμώνα και στο Malabar, το καλοκαίρι, που λειτουργεί δίπλα στην πισίνα.

Ενώ, από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Βουλιαγμένης παραμένει το Lobby Lounge του ξενοδοχείου. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο αλλά ανανεώνεται συνεχώς αφού η διακόσμηση και το μενού αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Τις βροχερές χειμωνιάτικες ημέρες, ένα απογευματινό τσάι δίπλα στο τζάκι είναι ιδανική επιλογή.

Οσο για τον chef, Παναγιώτη Γιακαλή, δίνει τον καλύτερο του εαυτό στο Patio, που διακρίθηκε ανάμεσα στα καλύτερα νέα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2017. Το συγκεκριμένο restaurant προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία με γκουρμέ πιάτα και θα λειτουργήσει από τις 27 Απριλίου 2017, με αποκλειστικά 9 τραπέζια.

Την προσοχή βέβαια, τραβάει και το ανακαινισμένο μπαρ. Ο Γιάγκος Αγιοστρατίτης, δημιούργησε ένα πανέμορφο σκηνικό με ζεστά κόκκινα και καφέ χρώματα και βενετσιάνικους κρυστάλλινους πολυελαίους, το φετινό χειμώνα. Στον κατάλογο θα βρείτε κλασικά cocktails, διαχρονικά ποτά όπως malt ουίσκυ και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Summer is coming…

Τη θερινή περίοδο η ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο είναι άκρως εξωτική. Η πολυτελής πισίνα του δίνει το σήμα για την έναρξη του καλοκαιριού. Ο Λουκάς στο μπαρ «παίζει» με τα φρέσκα βότανα της φάρμας και δημιουργεί εκπληκτικά κοκτέιλ. Οι ρυθμοί απογειώνονται με τη μουσική. Οι βραδιές γίνονται ειδυλλιακές και το Margi μετατρέπεται σε έναν από τους πιο hot προορισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας.