TASTE & WINE 27 Φεβρουαρίου, 2017

ITALIAN… CHIC FOOD

IN PARIS

words & photos by Mina Bagiota

Σε έναν μοδάτο δρόμο του Παρισιού, μία hot spicy αυθεντική ιταλική πίτσα, σε ένα totally σικ περιβάλλον και λογική τιμή δεν την αρνήθηκε ποτέ κανένας. Ο λόγος για το ιταλικό εστιατόριο Pizza Chic που έχει κερδίσει τις… καρδιές των Παριζιάνων, από την πρώτη στιγμή.
Στην περιοχή του Saint-Germain-des-Prés, σε έναν χώρο με τεράστιες τζαμαρίες, μεγάλα παράθυρα, βιομηχανικό περιβάλλον που θυμίζει έντονα Νέα Υόρκη, elegant πινελιές στη διακόσμηση, τοίχους από σκουριασμένο μέταλλο, διακριτικά επιστρωμένους καθρέφτες, εντυπωσιακά φωτιστικά, κομψά πλακάκια στο πάτωμα, λευκά τραπεζομάντιλα και ασημένια μαχαιροπίρουνα, θα απολαύσετε υπέροχες ιταλικές πίτσες με ολόφρεσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς τις γειτονικής χώρας, που ψήνονται σε ξυλόφουρνο.

Ο γνωστός σεφ Julien Cohen, ιδιοκτήτης της Pizza Chic και άλλων 5 εστιατορίων φέρνει από την Ιταλία, υψηλής ποιότητας buffalo mozzarella, λαρδί από την Colonnata, πικάντικα λουκάνικα από την Calabria, ελιές Taggiasca, αντζούγιες από το Salerno, παρμεζάνα υψηλής ωρίμανσης 24 μηνών και μία σειρά από άλλα καλούδια για να σερβίρει στους θαμώνες του τις πιο hot πίτσες της γαλλικής πρωτεύουσας.
Βέβαια, όσοι έχουν μπει στην κουζίνα του εστιατορίου επιμένουν ότι το μυστικό της επιτυχίας δεν κρύβεται μόνο στα φρέσκα υλικά, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι η ζύμη ετοιμάζεται 5 ημέρες πριν ψηθεί και τα περισσότερα από τα συστατικά προστίθενται αφού η πίτσα έχει ήδη μαγειρευτεί. Αυτό επιτρέπει σε κάθε συστατικό να κρατήσει την αρχική του γεύση, οπότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

What to order

Αναμφισβήτητα, πάντως, οι πίτσες είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, με πρώτη και καλύτερη την πίτσα αγκινάρας. Ομως στο μενού θα βρείτε και άλλα πιάτα κυρίως ορεκτικά, σαλάτες και γλυκά, με το τιραμισού να κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι σερβιτόροι θα σας κατατοπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλα τα συστατικά, την προέλευση τους και ποια είναι η ιδανική επιλογή για σας. Είναι πολύ καλά ενημερωμένοι.
Στα δυνατά χαρτιά της Pizza Chic συγκαταλέγονται, επίσης, το εξαιρετικό ελαιόλαδο -το οποίο ο Cohen έψαξε αρκετά χρόνια μέχρι να το βρει- και η λίστα κρασιών. Οι επιλογές που θα βρείτε στον κατάλογο είναι πολλές και συμπεριλαμβάνουν περίφημα ιταλικά κρασιά, αλλά και λιγότερο γνωστές βιολογικές ποικιλίες από μικρότερους παραγωγούς. Αντίστοιχες φυσικά είναι και οι τιμές, οι οποίες ξεκινάνε από τα 23 ευρώ για ένα μπουκάλι και φτάνουν έως τα 769 ευρώ.

Φανατικός θαμώνας ο Μοσκοβισί

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η Pizza Chic είναι από τα αγαπημένα εστιατόρια του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είναι λάτρης των ωραίων γυναικών και του καλού φαγητού. Μάλιστα ο Γάλλος πολιτικός, το είχε επιλέξει για να γευματίσει με λίγους και καλούς φίλους, αμέσως μετά το γάμο του με τη νεαρή πρώην βοηθό του Αν Μισέλ Μπαστερί, το καλοκαίρι του 2015.

Τι και αν βρίσκεστε στο Παρίσι, λοιπόν. Αξίζει να επισκεφτείτε την Pizza Chic και να απολαύσετε μία spicy αυθεντική ιταλική πίτσα με πινελιές γαλλικής φινέτσας.