HOTELS 25 Φεβρουαρίου, 2017

MEET ME
AT
THE COCO-MAT HOTEL ATHENS

words & photos by Mina Bagiota

Ραντεβού στο Coco-Mat Hotel Athens στο κέντρο του Κολωνακίου δώσαμε με τον καλό μου, την περασμένη Τετάρτη, θέλοντας να σπάσουμε τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Είχαμε ανάγκη από μία τονωτική ένεση στη μέση της εβδομάδας και πιστέψτε με ήταν η καλύτερη επιλογή.
Το κομψό design hotel, που το συναντά κανείς στην καρδιά του Κολωνακίου, στεγάζεται σε ένα κτίριο, του 1935 και πριν από έναν χρόνο περίπου, μετά από μία εντυπωσιακή ανακαίνιση μεταμορφώθηκε σε ένα πλήρως λειτουργικό ξενοδοχείο πόλης. Διαθέτει 39 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, τριών κατηγοριών: boulevard με θέα στην Πατριάρχου Ιωακείμ, urban με θέα στην πόλη και sleep tight με μέτρια ορατότητα. Προσφέρει άνετη διαμονή, ξεκούραστο ύπνο, νόστιμο υγιεινό φαγητό, φιλικό service και είναι ότι πρέπει για τα νέα ζευγάρια. Στα plus του συγκαταλέγεται σίγουρα και η ρεσεψιόν που βρίσκεται στο υπόγειο, χαρίζοντας στους επισκέπτες άνεση και διακριτικότητα. Η είσοδος είναι στο ισόγειο, όπου λειτουργεί και το κατάστημα προϊόντων της εταιρίας Coco-Mat.

Ο καλός μου είχε φορτωμένο πρόγραμμα, έτσι εγώ έφτασα πρώτη, το μεσημέρι. Εκανα check in και ανέβηκα στη Metropolitan σουίτα μου. Ανοιξα την πόρτα και αντίκρισα ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ένα τεράστιο επιβλητικό κρεβάτι, ένα εντυπωσιακό βιομηχανικό μπάνιο –που μου θύμισε έντονα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης- και ένα μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, τη θάλασσα και την Αθήνα.

Η πιο rock σουίτα

Αφού τακτοποίησα τα πράγματά μου, άρχισα να εξερευνώ το χώρο. Φυσικά υλικά, απαλοί χρωματικοί τόνοι με το γκρι να κυριαρχεί, μοντέρνα έπιπλα, λινά υφάσματα, μενού επιλογής μαξιλαριών μεταξύ 12 διαφορετικών τύπων, αναπαυτικό κρεβάτι χτισμένο πάνω σε πολλαπλά στρώματα για μοναδικό ύπνο, σικ βιομηχανικές ανοιχτές ντουλάπες, άνετο γραφείο, μεγάλο μπάνιο με μαρμάρινους νεροχύτες, ανοιχτό ντους και καλλυντικά O.live, μπουρνούζια και παντόφλες από οργανικό βαμβάκι, μηχανή espresso, βραστήρας για τσάι, mini bar, δορυφορική τηλεόραση, flat screen smart television, MP3 players και πολλές ακόμη πολυτέλειες, πάντα με την εγγύηση της Coco-Mat. Μέχρι και προφυλακτικά στο συρτάρι του κομοδίνου ανακάλυψα. Αναμφίβολα, θα την χαρακτήριζα ως την πιο rock σουίτα, που έχω επισκεφτεί στην Ελλάδα.

Πεινούσα και αποφάσισα να κατέβω στο Honesty Bar, το εστιατόριο του κάτω ορόφου να φάω κάτι. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα του, λόγω των φρέσκων υλικών και των υγιεινών πιάτων που σερβίρει. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί ένα από το στέκια μου στο κέντρο της Αθήνας.
Αφού τέλειωσα το γεύμα μου, έριξα μία ματιά στο κατάστημα –λατρεύω τις συλλογές της Coco-Mat- και ανέβηκα στο roof garden του ξενοδοχείου. Δεν χάνω ποτέ την ευκαιρία να δω την πόλη από ψηλά και αυτή η ταράτσα σου προσφέρει αυτό το θέαμα απλόχερα. Δεν φαντάζεστε πόσο ανυπομονώ για εκείνα τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, που θα απολαμβάνω εκλεκτά μεσογειακά πιάτα και δροσερά κοκτέιλ αγναντεύοντας τη φωτισμένη Αθήνα.

Αφού γέμισα εικόνες επέστρεψα στη σουίτα μου. Ο καλός μου είχε ήδη φτάσει. Αρχικά η πρόθεσή μας ήταν να μείνουμε μέσα και να ξεκουραστούμε. Όμως βρισκόμασταν στην καρδιά της πόλης και στην αγαπημένη μας γειτονιά. Η ζωντάνια του Κολωνακίου μας καλούσε να αποχωριστούμε για λίγο το ξενοδοχείο.
Δειπνήσαμε στη Ράτκα και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Alfiere για ένα κρασί. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στο δωμάτιο για να συνεχίσουμε το ρομαντικό μας βράδυ και να απολαύσουμε τον ύπνο μας σε εκείνο το υπέροχο κρεβάτι.

Breakfast time

Η επόμενη ημέρα, μετά έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο στο υπέροχο στρώμα της Coco-Mat, ξεκίνησε με ένα σπιτικό πρωινό. Οργανικά αυγά, φρέσκοι χυμοί, τεράστια ποικιλία από superfoods και ένα μούσλι μπαρ για όλα τα γούστα, αντικρίζει κανείς κατεβαίνοντας στο Honesty Bar. Κανονικός παράδεισος για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τα προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας και αργά το απόγευμα έκανα το check out.

Reasons to love

Μέσα σε αυτή τη sort διαμονή, υπήρξαν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγάπησα το Coco-Mat Hotel Athens. Καταρχήν είναι smoke-free ξενοδοχείο, -πουθενά μα πουθενά δεν θα μυρίσεις καπνό, ίσως έτσι να εξηγείται και η φρεσκάδα που βγάζει-, βρίσκεται στην αγαπημένη γειτονιά το Κολωνάκι, όλα τα υφάσματα του είναι από οργανικό βαμβάκι, αποπνέει μία ήρεμη ατμόσφαιρα χαλάρωσης, είναι ροκ, λιτό και μοντέρνο.
Αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Εκεί βρίσκω hotel facilities, που δύσκολα συναντάω στα περισσότερα ξενοδοχεία, όπως:

-ipads διαθέσιμα για χρήση

-δωρεάν πρωινό στο δωμάτιο

-24ώρο room service

-διαθέσιμη υπηρεσία delivery γεύματος

-δυνατότητα να φτιάξω το δικό μου κολατσιό όποια στιγμή της ημέρας θέλω

-δωρεάν ενοικίαση COCO-MAT ξύλινου ποδηλάτου

-βιβλιοθήκη

-διαθέσιμες πετσέτες θαλάσσης και

-οργανωμένες εκδρομές σε όλη την Αθήνα.

Ναι το πολυτελές 4 αστέρων Coco-Mat Hotel Athens στην καρδιά του Κολωνακίου μπαίνει εύκολα στη hot-list μου.