TASTE & WINE  28 Δεκεμβρίου, 2016

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

words & photos by Mina Bagiota

Πώς θα σας φαινόταν να καλωσορίσετε τη νέα χρονιά στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, σε ένα ζεστό και elegant περιβάλλον με άψογο σέρβις, γεύσεις απογειωτικές, υπέροχα κρασιά και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής; Ακούγεται ιδανικό και μάλλον είναι!
Ο executive chef του Electra Metropolis Athens, Δημήτρης Μπούτσαλης, δημιούργησε για το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν στο Roof Garden Restaurant του ξενοδοχείου, ένα άκρως ενδιαφέρον και glamorous μενού με βασικούς «πρωταγωνιστές» το ελάφι και το φιλέτο black angus, που πιστέψτε με αξίζει να απολαύσετε.

New Year’s Eve Menu

Κονσομέ πάπιας με τορτελίνι πάπιας Πεκίνου, καραβίδα ταρτάρ με ζελέ γαρίδας, κρέμα κουνουπίδι και χαβιάρι, τερίνα φουά γκρα με κρέμα κυδώνι, πουρέ σέλινο, νεροκάρδαμο και μαύρη τρούφα tuilé, ψητό φιλέτο ελαφιού με πουρέ σελινόριζας-λευκής σοκολάτας, ψητά λαγόχορτα, πικάντικο αχλάδι και σάλτσα κέδρου, φιλέτο black angus, καραμελωμένα λαχανικά και hoisin σάλτσα, sorbet καρύδας και λάιμ, μους βανίλιας και πιπερόριζα ψωμί με σάλτσα πικάντικου πορτοκαλιού-μανταρίνι και παγωτό σοκολάτας-ρούμι, είναι κάποιες από τις επιλογές.
Για το συγκεκριμένο μενού, η τιμή κατ’ άτομο είναι 175 ευρώ.
Για κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 214 1006 200.

Λίγες ημέρες νωρίτερα θέλοντας να σας μεταφέρω μία ολοκληρωμένη εμπειρία ο chef μου ετοίμασε το αγαπημένο του πιάτο από το Πρωτοχρονιάτικο μενού. Δοκίμασα λοιπόν το ψητό φιλέτο ελαφιού με πουρέ σελινόριζας και λευκής σοκολάτας και το βαθμολόγησα με άριστα!

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Τώρα, αν αποφασίσετε να κάνετε ρεβεγιόν στο σπίτι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, που έδωσε στο Minaluxuryhotels, ο Δημήτρης Μπούτσαλης, και εντυπωσιάστε και εσείς με τη σειρά σας, τους καλεσμένους σας:

-Μια γιορτινή σούπα, όπως η κολοκυθόσουπα για πρώτο πιάτο, δίνει το στίγμα
-Εορταστικό τόνο στο τραπέζι θα δώσουν επίσης, οι γλυκοπατάτες, τα κάστανα, τα ψωμάκια με σταφίδες και καρύδια και εντυπωσιακά πλατό με πλούσιες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών
-Για μία πιο luxury νότα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, προσθέστε όστρακα και λίγο χαβιάρι
-Τοπ επιλογή για το κυρίως πιάτο είναι μία ενδιαφέρουσα συνταγή με κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι κλπ)
-Ένα καλό κόκκινο κρασί θα συνοδεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εορταστικό μενού
-Οσον αφορά στα γλυκά, πρωταγωνιστές τη συγκεκριμένη βραδιά είναι ο κορμός, το panettone και η βασιλόπιτα
-Η σαμπάνια και το πούρο επιβάλλονται την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος
-Για ένα ωραίο κλείσιμο σερβίρετε το γλυκό με γλυκό κρασί και όχι με καφέ
-Σίγουρα όμως όταν μιλάμε για ρεβεγιόν στο σπίτι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθοριστικό ρόλο για μία υπέροχη βραδιά, παίζουν η ζεστή ατμόσφαιρα, ο στολισμός, η διάθεση και η παρέα!