DESTINATIONS  24 Δεκεμβρίου, 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΠΑΡΙΣΙ

words & photos by Mina Bagiota

Με το φαντασμαγορικό Παρίσι, κάνει έναρξη η εορταστική στήλη gourmet weekend του Fortunegreece.com. Η Μίνα Μπαγιώτα δημοσιογράφος και travel blogger μέσα από το www.minaluxuryhotels.com σας μεταφέρει στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης του φωτός, προτείνοντας μικρές και μεγάλες πολυτέλειες, που αξίζει να απολαύσετε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα ξενοδοχεία Four Seasons George V και Plaza Athénée για να θαυμάσετε τα εκπληκτικά Xmas σκηνικά-υπερπαραγωγές, δειπνήστε στο αγαπημένο στέκι της οικογένειας Καρντάσιαν Ferdi Bar Gourmet, στη δημοφιλή μπρασερί Fouquet’s και οπωσδήποτε στο μοδάτο L’ Avenue. Κάντε ατέλειωτες βόλτες στη θεαματική Avenue Montaigne και στην κομψή Place Vendôme και υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με ένα ποτήρι σαμπάνια στο Le bar, το πιο glamorous hotspot του Παρισιού.

Ξενοδοχείο Four Seasons George V

Ο ταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής του Four Seasons Hotel George V, Jeff Leatham, δημιουργεί κάθε τρεις εβδομάδες ένα εκπληκτικό σκηνικό στους χώρους του ξενοδοχείου με συνθέσεις λουλουδιών, που φτάνουν κάθε εβδομάδα, απευθείας, από το Αμστερνταμ. Τα Χριστούγεννα, ο Jeff δίνει τον καλύτερό του εαυτό και το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε φαντασία.  Αξίζει να επισκεφτείτε το λόμπι του Hotel George V, μόνο και μόνο για να δείτε αυτό το υπέροχο σκηνικό.

Αριστοκρατικό πρωινό

Ενας ακόμη λόγος για να επισκεφτείτε το Four Seasons Hotel George V είναι γευτείτε ένα «βασιλικό» πρωινό στο εστιατόριο La Galerie, του ξενοδοχείου. Τα εκλεκτά εδέσματα, το αθόρυβο και άψογο σέρβις, οι όμορφες ταπετσαρίες της Φλάνδρας, οι πίνακες ζωγραφικής του 19ου αιώνα και τα αντικείμενα τέχνης δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Plaza Athénée

Αυτό το πανέμορφο πολυτελές ξενοδοχείο που έχει συνδεθεί με τη ρομαντική ιστορία της Κάρι Μπράτσο και του Mr Big από τη δημοφιλής σειρά Sex And The City αποτελεί πόλο έλξης για το γυναικείο πληθυσμό όλο το χρόνο. Ιδιαίτερα όμως την εορταστική περίοδο που το Plaza Athénée, φοράει τα καλά του μία επίσκεψη επιβάλλεται. Μέρος του χριστουγεννιάτικου σκηνικού αποτελεί και η πανέμορφη κυρία με το κόκκινο φόρεμα που θα σας υποδεχτεί στο λόμπι και θα φωτογραφηθεί μαζί σας. Τώρα, αν θέλετε να ζήσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία και να πάρετε μία γεύση από τον Alain Ducasse, τον διάσημο σεφ του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, δοκιμάστε ένα ποτήρι σαμπάνια από την προσωπική του συλλογή, στο καφέ του λόμπι.

Le bar

Υποδεχτείτε το 2017 με ένα ποτήρι σαμπάνια στο πιο glamorous hotspot του Παρισιού, το Le bar στο ξενοδοχείο Plaza Athénée. Λίγο η παριζιάνικη αριστοκρατική πελατεία, λίγο το σκηνικό με το ψυχρό μπλε χρώμα που κυριαρχεί, λίγο το μενού που θα το δείτε από το κινητό σας με έναν ειδικό κωδικό και λίγο ο DJ που σπιντάρει μετά τις 11 μμ, θα κάνουν την Πρωτοχρονιά αυτή αξέχαστη.

 

 

Avenue Montaigne

Τα Ηλύσια Πεδία δεν είναι ο μοναδικός δρόμος που «λάμπει» τα Χριστούγεννα στο Παρίσι. Εξίσου θεαματικός είναι και ο στολισμός στον πανάκριβο εμπορικό δρόμο της Avenue Montaigne. Διασχίζοντάς τον θα αντικρύσετε φαντασμαγορικές βιτρίνες, πολυτέλεια και χιλιάδες λαμπιόνια. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως χριστουγεννιάτικη και ο Dior κάθε χρόνο με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο έξω από το κατάστημά του, δίνει το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

L’ Avenue

Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ παρελαύνει η ελίτ του Παριζιάνικου στυλ και όχι μόνο. Στο μοδάτο εστιατόριο L’ Avenue, που βρίσκεται στην Avenue Montaigne, ανάμεσα στις πιο γνωστές μπουτίκ και απέναντι ακριβώς από τον Dior, θα φάτε δίπλα σε top models, rock stars και επιχειρηματίες. Στα τοπ πιάτα, το ριζότο με τις γαρίδες και ο αστακός με τις λαχταριστές French fries. Συνδυάστε τα με γαλλικό κρασί και μην φύγετε από το εστιατόριο αν δεν δοκιμάστε το ανεπανάληπτο cheesecake του.

Ferdi Bar Gourmet

Αποτελεί meeting point για τον κόσμο της μόδας και είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια της οικογένειας Καρντάσιαν. Το Ferdi Bar Gourmet βρίσκεται στην αριστοκρατική γειτονιά της πλατείας Vendome και σερβίρει το καλύτερο χάμπουργκερ του Παρισιού. Για να ζήσετε αυτήν την πρώτης τάξεως γαστριμαργική εμπειρία, θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση 1-2 ημέρες νωρίτερα.

Place Vendôme

Η πιο κομψή πλατεία του Παρισιού, η Place Vendôme, είναι περιτριγυρισμένη από μπουτίκ υψηλής ραπτικής και διάσημα κοσμηματοπωλεία, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό κοσμηματοπωλείο Λαλαούνης. Σήμα κατατεθέν της φυσικά το θρυλικό ξενοδοχείο The Ritz Paris το οποίο ξανάνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Αύγουστο, μετά από μία ανακαίνιση, που κόστισε 450 εκατ. δολάρια. Περιηγηθείτε στην περιοχή, θαυμάστε τις στολισμένες βιτρίνες και διασχίστε την κεντρική οδό Rue du Faubourg Saint Honoré, που αποτελεί την επιτομή της κομψότητας για τη γαλλική πρωτεύουσα και όχι μόνο.

Fouquets

Στη γωνία της λεωφόρου George V και των Ηλυσίων Πεδίων βρίσκεται από το 1899, το Fouquet’s, μία από τις πιο δημοφιλής και παραδοσιακές μπρασερί της πόλης. Το εστιατόριο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τέχνη και τον κινηματογράφο σερβίρει γαλλική κουζίνα υψηλής ποιότητας. Αποτελεί άριστη επιλογή για το χριστουγεννιάτικό ή το πρωτοχρονιάτικο δείπνο.