DESTINATIONS  22 Δεκεμβρίου, 2016

CHRISTMAS ESCAPE
TO MILAN

words & photos by Mina Bagiota

Την περίοδο των γιορτών, το μοδάτο Μιλάνο φοράει τα καλά του και γίνεται ακόμη πιο λαμπερό. Ταξιδέψτε στην Ιταλική πόλη, τα φετινά Χριστούγεννα, και απολαύστε εορταστικά πιάτα στο διάσημο Savini και στο La Veranda του Four Seasons, γευτείτε  ασυνήθιστα κοκτέιλ στο Mio Bar, περπατήστε στην πολυτελή Via Monte Napoleone με τις πιο διάσημες και φαντασμαγορικές βιτρίνες και γευτείτε χωρίς τύψεις τα αυθεντικά panettone στο luxury Park Hyatt Hotel. 

Galleria Vittorio Emanuele II

Αξίζει να ξεκινήσετε τη γιορτινή περιήγηση σας στο Μιλάνο από την Galleria Vittorio Emanuele II. Ενα από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα του κόσμου και ίσως η πιο κομψή στοά παγκοσμίως. Τα Χριστούγεννα που φοράει τα γιορτινά της, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή και η πολυτέλεια ξεχειλίζει. Φιλοξενεί διάσημες μπουτίκ και μερικά από τα πιο ιστορικά καφέ και εστιατόρια της πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι η βόλτα γίνεται άκρως απολαυστική.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Duomo

 

Το σήμα κατατεθέν του Μιλάνου είναι αναμφίβολα ο επιβλητικός καθεδρικός ναός που δεσπόζει στην πλατεία Duomo. Τις ημέρες των γιορτών η περιοχή αποκτά εορταστικό παλμό καθώς στήνεται, γύρω από το ναό, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτική αγορά της πόλης, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η Κολωνία, το Στρασβούργο, η Ζυρίχη κλπ. Εκεί θα βρείτε από διακοσμητικά και δωράκια, μέχρι σοκολάτες, γλυκά, τυριά και μια σειρά από άλλα γευστικά ιταλικά καλούδια.

Panettone

Βρίσκεστε στην πόλη του panettone και αξίζει να το γιορτάσετε. Τα Χριστούγεννα, το ιταλικό κέικ με τα γλασαρισμένα φρούτα έχει την τιμητική του και στο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο Park Hyatt Milan στο κέντρο του Μιλάνου, στήνεται ένα 5 star φεστιβάλ panettone. Πιστέψτε με θα ενθουσιαστείτε μόλις αντικρίσετε τα εορταστικά κέικ στο λόμπι και φυσικά δεν θα αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τα περισσότερα από αυτά.

Mio Βar

Μετρά μόλις ένα χρόνο, έχει αποκτήσει όμως φανατικούς θαμώνες από όλο τον κόσμο. Το Mio Bar του Park Hyatt Milan, σε κερδίζει αμέσως για τη μοντέρνα και φιλική του ατμόσφαιρα. Ο μπάρμαν Andrea Rella μεγαλουργεί, φτιάχνοντας υπέροχα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα εμπνευσμένα από όλες τις εποχές του χρόνου. Δροσερά για το καλοκαίρι και ζεστά με κρεμώδη υφή για το χειμώνα.

Εστιατόριο Savini

Το καλύτερο ριζότο της πόλης θα το φάτε στο old time classic, Savini. Το εστιατόριο χρονολογείται από το 1867, βρίσκεται μέσα στη Galleria Vittorio Emanuele II και κουβαλάει ακόμη την αίγλη και την ιστορία του παρελθόντος. Εγινε γνωστό μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν άρχισε να προσελκύει όλο το διεθνές τζετ σετ. Μεταξύ των διασήμων και ο Ωνάσης με την Κάλλας, που πριν γίνει γνωστή η σχέση τους, έδιναν τα πρώτα μυστικά ραντεβού τους στο πίσω μέρος του εστιατορίου.

Via Monte Napoleone

Στον πιο διάσημο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου, τη Via Monte Napoleone, θα περπατήσετε πολλές φορές. Οι μαγευτικές βιτρίνες στα καταστήματα των πιο διάσημων brands μόδας και κοσμημάτων, τα ακριβά αυτοκίνητα και τα εκατοντάδες φωτάκια, σας έλκουν σαν μαγνήτες και σας επιτρέπουν να ζήσετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο παραμύθι έστω και για λίγο.

Four Seasons Hotel Milan

Αν θέλετε να δειπνήσετε δίπλα σε fashionistas και Μιλανέζους και να γευτείτε την τοπική κουζίνα, ιδανική επιλογή είναι το κομψό εστιατόριο La Veranda του ξενοδοχείου Four Seasons στην εμπορική περιοχή Via Monte Napoleone. Το λευκό και το χρυσό κυριαρχούν στο χώρο, ενώ η χριστουγεννιάτική διακόσμηση απογειώνει το décor.