PEOPLE May 15, 2018

THE HOT LIST

BY
KATERINA PSOMA

Γοητευτική, chic και άκρως δημιουργική η jewelry designer Κατερίνα Ψωμά, σχεδιάζει υπέροχα κοσμήματα, για γυναίκες με έντονη προσωπικότητα, όπως εκείνη. Αντλώντας έμπνευση άλλοτε από την Ελλάδα και άλλοτε από τα εξωτικά της ταξίδια καταφέρνει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε καινούργια της συλλογή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα κοσμήματά της έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου. Εκείνη 17 χρόνια μετά την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων συνεχίζει να συλλέγει μοναδικές πέτρες και στολίδια σε έντονα χρώματα από τα ταξίδια της και να συνθέτει χειροποίητα κομμάτια. Αυτή τη φορά σε έναν διαφορετικό ρόλο, επιλέγει για το Minaluxuryhotels, τα 5 αγαπημένα της ξενοδοχεία, συνδυάζοντας το καθένα από αυτά με τα ιδανικά κοσμήματα, από τις τελευταίες συλλογές της.

 

Grand Hotel et de Milan

Οι λόγοι που αγαπώ αυτό το ξενοδοχείο είναι πολλοί. Βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου, έχει άψογα δωμάτια και μπάνια, καταπληκτικό lobby και κουβαλάει μία ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς στο παρελθόν ήταν θαμώνες του πολλές διακεκριμένες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και o Giuseppe Verdi -η αγάπη του οποίου για τη μουσική και την όπερα έχει διαπεράσει τα δωμάτια του Grand Hotel.
Σήμερα, εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο ξενοδοχείο επιφανών ονομάτων του κόσμου από το χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της μόδας, της μουσικής και των επιχειρήσεων.

 

Εάν ήταν κόσμημα, από την προσωπική μου συλλογή, θα ήταν σίγουρα το Betty Gold Plated Vintage Short Necklace with Grey Pearls.

Grand Hotel Villa Igiea, Palermo

Πρόκειται για ένα Art Nouveau «κόσμημα», που βρίσκεται δίπλα σε σύγχρονα ναυπηγεία. Μου θυμίζει έντονα τον «Γατόπαρδο», που είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Το ξενοδοχείο Grand Hotel Villa Igiea MGallery της Sofitel είναι ιδανικό για να εξερευνήσει κανείς το νησί της Σικελίας, ενώ σίγουρα αυτό που θα απολαύσει, όταν βρεθεί εκεί, είναι το γαστρονομικό ταξίδι, με όλες τις γεύσεις της περιοχής, που προσφέρουν τα εστιατόριά του.

 

Εάν ήταν κόσμημα της συλλογής μου, θα ήταν το Aurora Grey Jade and Black Plated Metal Dangle Earrings.

Rocabella Hotel, Santorini

Το Rocabella μου αρέσει για την απλότητά του και την υπέροχη θέα του. Βρίσκεται στο Ημεροβίγλι, είναι ένα γαλήνιο καταφύγιο, με κομψό design, που συνδυάζει με άψογο τρόπο τα λευκό και το μπλε της Σαντορίνης. Ιδανικό για να απολαύσετε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

 

Τα σκουλαρίκια Artemis Blue Feather Gold Plated Metal Earrings της συλλογής μου, με παραπέμπουν πάντα σε αυτό, το ξενοδοχείο.

Hotel Les Deux Tours, Marrakech

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Φοινικόδασος του Μαρακές. Πρόκειται για ένα μέρος, από το οποίο δεν θες να φύγεις, με τίποτα. Ανάμεσα στη σκιά και το φως, το Les Deux Tours δημιουργεί μία μαγευτική ατμόσφαιρα με τις θολωτές οροφές, τις στοές, τις βεράντες, τις κρυφές εσοχές και τα χρωματιστά πλακάκια του. Η πολυτέλεια, η αρμονία, η φινέτσα και η κομψότητα «παντρεύονται» γλυκά προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία, στον επισκέπτη.

 

Εάν ήταν κόσμημα θα ήταν σίγουρα σε τυρκουάζ χρώμα και συγκεκριμένα το Nuwa Turquoise Snake Double Necklace.

Pera Palace Hotel, Istanbul

Στο Pera Palace Hotel έχω μείνει πολλές φορές. Εχει εκπληκτική θέα στο Βόσπορο, αλλά νομίζω ότι το προτιμώ, πριν την τελευταία ανακαίνιση, με όλους εκείνους τους υπέροχους θορύβους και τα «φαντάσματα» του Grand Tour. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Beyoğlu, στην περιοχή Tepebaşı της Pera, κάποτε γνωστή ως “Μικρή Ευρώπη”, που σήμερα αποτελεί το ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ετσι, πέρα από το μεγαλείο του παρελθόντος που κουβαλάει και την πολυτέλεια, στα πλεονεκτήματα του Pera Palace συγκαταλέγεται και η κεντρική του θέση, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

 

Φυσικά αν ήταν κόσμημα θα ήταν κάτι ευρωπαϊκό και εξωτικό μαζί όπως το Aurora Gold Plated 925 Sterling Silver Crystals Earrings with Coral Drops.