HOTELS April 21, 2018

VISITING

THE STYLISH

DOMES NORUZ CHANIA

words & photos by Mina Bagiota

Η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να φανταστείτε για τη διαμονή σας στα Χανιά είναι αναμφίβολα το ολοκαίνουργο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Domes Noruz Chania. Πρόκειται για ένα luxury resort αποκλειστικά για ενήλικες, που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του -το καλοκαίρι του 2016-, κατάφερε να δώσει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στην πόλη των Χανίων, εισάγοντας -με τη συμβολή του αρχιτέκτονα Στέφανου Σκανδάλη, φυσικά- τη φιλοσοφία του glocal -έναν συνδυασμό global και local επιρροών. Στοιχεία από το παρελθόν και το παρόν παντρεύονται με μαεστρία και έντονες πινελιές υψηλής αισθητικής δημιουργούν ένα φρέσκο και ιδιαίτερο ξενοδοχείο, που προσφέρει μία ξεχωριστή διαμονή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που από την πρώτη ημέρα έγινε αγαπημένος προορισμός ελλήνων και ξένων celebrities.

Το πολυτελές Domes Noruz βρίσκεται στη δημοφιλή παραλία των Αγίων Αποστόλων και απέχει μόλις 10 λεπτά οδικώς από την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Διαθέτει 83 σουίτες -με ατομικές πισίνες και εξωτερικά jacuzzi-, όλα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, εμπνευσμένη από την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, εξαιρετικό lifestyle και εκπληκτική θέα.
Με δύο θερμαινόμενες εξωτερικές πισίνες – μία μεγάλη στο Raw bar και μία μικρότερη στην quite zone αν αποζητάτε την απόλυτη χαλάρωση-, ατομικές πισίνες στα δωμάτια και τη δική του οργανωμένη αμμώδη παραλία, το urban resort θα σας προσφέρει πολλές επιλογές για τις βουτιές σας.

Γαστρονομία

Πράγματι στο Raw bar του Domes Noruz θα απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ίσως το καλύτερο της Κρήτης. Με μία εκπληκτική θέα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, υπό τους ήχους chillout lounge μουσικής και με ένα ποτήρι σαμπάνια ή ένα από τα hot κοκτέιλ, θα παρακολουθήσετε τη δύση του ηλίου και θα ευχηθείτε το καλοκαίρι, να μην τελειώσει ποτέ. Στο στιλάτο bar που αποτελεί talk of the town θα βρείτε ακόμη επιλεγμένες ετικέτες Κρητικών κρασιών, αλλά και ένα εντυπωσιακό sushi μενού με φρέσκα και ντόπια θαλασσινά.

Υψηλών προδιαγραφών, όμως, είναι και το εστιατόριο Zeen, του resort. Τις πρωινές ώρες σερβίρει ένα πλούσιο breakfast με άπειρες επιλογές: μεγάλη ποικιλία αρτοποιημάτων, fitness και superfoods μπαρ, κρητική γωνιά με τοπικά βιολογικά προϊόντα, ευρωπαϊκό πρωινό και άφθονη σαμπάνια. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο με διαφορετικό μενού το μεσημέρι και το βράδυ, με βάση όμως πάντα τα ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ο ταλαντούχος σεφ του Διονύσης Πλιάτσικας, αξιοποιεί, καθημερινά, τα κρητικά χόρτα και τα βότανα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα συνοδεύει με τις φρέσκες σφυρίδες, τις συναγρίδες, τις στείρες, τους ροφούς και τα λαβράκια, που φτάνουν στο τραπέζι σας. Τις εντυπώσεις κερδίζουν η αχινοσαλάτα, το σφουγγάτο με απάκι και η σαλάτα με το σταμναγκάθι, -τον «πράσινο βασιλιά», όπως το αποκαλεί ο ίδιος ο σεφ-, ενώ την παράσταση «κλέβει» με μεγάλη διαφορά το ριζότο με τα φρέσκα μανιτάρια και τις αγκινάρες.

Βέβαια, ένα Σαββατοκύριακο, που βρέθηκα εγώ, στο Domes Noruz δεν ήταν αρκετό για να απολαύσω τα highlights του ξενοδοχείου, στα οποία συγκαταλέγονται, η τοποθεσία, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με τους θόλους του Στέφανου Σκανδάλη, το zen περιβάλλον, οι healthy πινελιές στην κουζίνα, το ατμοσφαιρικό σπα, το καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο και ο personal trainer, οι tailor made υπηρεσίες, το άψογο σέρβις σε όλα τα σημεία του resort, η συνεργασία με τη Marriott International, μέσω του brand Autograph Collection Hotels, και φυσικά το ηλιοβασίλεμα από το Raw bar – μία, πραγματικά, μοναδική εμπειρία!