HOTELS December 28, 2017

NEW YEAR’S EVE

AT

THE BEST HOTEL ROOFTOP RESTAURANTS
IN ATHENS

words by Mina Bagiota, photos by Mina Bagiota & Voula Germanakou Kopsini

Cheers to 2018 with Martini and Acropolis view!!!

Τέσσερα από τα καλύτερα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης, προετοιμάζονται να υποδεχτούν το 2018, με εντυπωσιακά ρεβεγιόν και σας καλούν να ζήσετε και εσείς αυτή την εμπειρία. Το Hotel Grande Bretagne, το Electra Metropolis Athens, το St George Lycabettus και το AthensWas Hotel υπόσχονται για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, glamorous ατμόσφαιρα, μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, λαμπερά βεγγαλικά στον Αττικό ουρανό, εορταστικά μενού υψηλών προδιαγραφών και άφθονο Martini, φυσικά, που θα συνοδεύσει τις gourmet γεύσεις της γιορτινής βραδιάς.

Υπάρχει, άραγε, καλύτερη επιλογή να καλωσορίσετε τη νέα χρονιά, στην Αθήνα;

Hotel Grande Bretagne

Πρώτος σταθμός το εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, που δεσπόζει στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Στο εστιατόριο του GB Roof Garden, που δεν χάνει ποτέ τη λάμψη του, θα απολαύσετε το πιο luxurious New Year’s Eve dinner της πόλης, με φόντο την Ακρόπολη, φυσικά. Βασικοί «πρωταγωνιστές» του μενού, οι αστακοί, τα όστρακα και το ελάφι και πολλά ακόμη gourmet πιάτα, που θα ετοιμάσουν ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και ο chef de cuisine Δημήτρης Μπούτσαλης. Το λαμπερό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν συμπληρώνουν και τα γλυκά πέντε αστέρων του Γάλλου pastry chef Arnaud Larher, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψετε.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Electra Metropolis Athens

Ένα ακόμη μαγικό σημείο της πόλης που κλέβει τις εντυπώσεις για την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, είναι σίγουρα το εστιατόριο Metropolis Roof Garden, που βρίσκεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens</strong>. Με φόντο ολόκληρη την Αθήνα, από τον ιερό βράχο και τη Μητρόπολη Αθηνών έως το Λυκαβηττό, ετοιμαστείτε να γευτείτε ένα εορταστικό μενού υψηλών προδιαγραφών από τον executive chef του ξενοδοχείου Σάκη Βενέτη. Στα πιο ενδιαφέροντα πιάτα είναι σίγουρα, το dumpling καραβίδας, σε ζωμό παλαμίδας με σύγκλινο Μάνης και oscietra χαβιάρι, το μοσχαρίσιο ταρτάρ από Wagye, λευκή τρούφα και τραγανό λαγόχορτο, η τερίνα από άγρια σπαράγγια, μπαρμπούνι, αυγοτάραχο και μαγιονέζα μελισσόχορτου και ο ελληνικός μαύρος χοίρος με νιόκι από ανθότυρο, άγρια μανιτάρια και σάλτσα λεμονοθύμαρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε εδώ.

St George Lycabettus Boutique Hotel

Μία αξέχαστη εμπειρία το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς υπόσχεται και το γνωστό lifestyle ξενοδοχείο της Αθήνας, St George Lycabettus. που βρίσκεται κάτω από τις πευκόφυτες πλαγιές του Λυκαβηττού. Εκεί με ένα ποτήρι Martini θα καλωσορίσετε τη νέα χρονιά με φόντο την Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού και την ασυναγώνιστη θέα που προσφέρει στην Ακρόπολη, στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο executive chef Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, το ‘New Years Gold Glam Dinner’, το οποίο θα απολαύσετε στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge, υπό τους ήχους live μουσικής από τον Αδάμ Τσαρούχη σε jazz, soul και lounge ρυθμούς.
Οσο για τo πρώτο πρωινό της χρονιάς, στο St. George Lycabettus θα μπορέσετε να το γευτείτε από τις 05.00 το πρωί, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Le Grand Balcon μαζί με την οικογένεια και τα παιδιά σας θα απολαύσετε ένα εορταστικό Brunch buffet με πεντανόστιμες ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες από την Nannuka και με Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία στο Screening Room του ξενοδοχείου.
*Στα must ο εκπληκτικός κορμός σοκολάτας με φραμπουάζ και κάστανο.

Για κρατήσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 7416191.

AthensWas Hotel

Μία μαγευτική βραδιά σας περιμένει και στο boutique hotel AthensWas, που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στο rooftop του ξενοδοχείου στον 7ο όροφο με την υπέροχη θέα προς την Ακρόπολη και την πόλη από ψηλά, στο εστιατόριο Sense Fine Dining ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου έχει βαλθεί να σας καταπλήξει με εκλεκτές προτάσεις, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το μενού περιλαμβάνει:
-“Σουφλέ αυγό”, γιουβαρλάκια κόκορα, αυγολέμονο, χαβιάρι σαφράν
-Τερίνα φουά γκρα με κακάο, χαλβά Φαρσάλων και μανταρίνι
-Τορτέλλι γεμιστό με περιστέρι στο ζωμό του, κανθαρέλες και flakes κάστανο
-Black cod, ριζότο αχινού, κρέμα τρούφας με Vin Santo και
-Μοσχάρι γάλακτος, ψητό παντζάρι, καπνιστό πουρέ καρότου, “καμένη μελιτζάνα”, ψητό κρεμμύδι, συμπύκνωση κρασιού, φρέσκια τρούφα.

Για κρατήσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε εδώ.