HOTELS 24 Σεπτεμβρίου, 2017

THE HOT LIST
BY MINA BAGIOTA

Η Μίνα Μπαγιώτα, founder του Minaluxuryhotels αποκαλύπτει τη Hot List, με τα 5 αγαπημένα της ξενοδοχεία!!!

Hotel Plaza Athenee, Paris
Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν φτάνω στο Παρίσι είναι να επισκεφτώ το Plaza Athenee. Παρόλο που λέω στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη Γαλλική πρωτεύουσα, θα αφιερώσω όλο το χρόνο που διαθέτω σε καινούργια πράγματα δεν τα καταφέρνω. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι αξεπέραστο για μένα! Η αισθητική του και οι υπηρεσίες του νομίζω ότι αγγίζουν την τελειότητα. Ενώ, το κόκκινο χρώμα που είναι το σήμα κατατεθέν του, του προσδίδει μία έξτρα γοητεία. Συνήθως απολαμβάνω ένα απογευματινό τσάι στο La Galerie ή ένα ποτό στο εκπληκτικό Le Bar. Όταν πάλι χρειάζομαι μία γερή δόση πολυτέλειας επιλέγω ένα από τα πρωινά του. Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. (Hotel Plaza Athenee)

Hotel Costes, Paris
Είναι ένα από τα πιο hot ξενοδοχεία που έχω μείνει ποτέ. Τα σκούρα χρώματα, οι πολυέλαιοι, το έντονο μεθυστικό άρωμα σε όλους τους χώρους και το κομψό προσωπικό, το μετατρέπουν σε έναν από τους πιο cool προορισμούς του Παρισιού. Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική καθώς ο φωτισμός χαμηλώνει, τα κεριά ανάβουν, ενώ το μπαρ και το εστιατόριο ξεχειλίζουν από πανέμορφα πλάσματα –celebrities και μη-, που έχουν έρθει με την πιο ερωτική τους διάθεση. Σε αυτό το boutique hotel στη St Honore, έχω περάσει υπέροχες νύχτες και έχω γιορτάσει τα πιο λαμπερά μου γενέθλια, τρώγοντας το ανεπανάληπτο λευκό cheesecake του και πίνοντας άφθονο γαλλικό κρασί. (Hotel Costes)

Grand Hotel Quisisana, Capri
Εχω μεγάλη αδυναμία στο Κάπρι και ακόμη μεγαλύτερη στο Grand Hotel Quisisana. Το εμβληματικό ξενοδοχείο του δημοφιλούς ιταλικού νησιού, από το 1860 που άνοιξε, υπήρξε αγαπημένο στέκι πολλών διασημοτήτων, του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, του Ζαν Πολ Σαρτρ και πολλών ακόμη. Σίγουρα, αυτή η glamorous αίσθηση του παρελθόντος, που διατηρεί ακόμη, είναι ένας από τους λόγους, που το επιλέγω ξανά και ξανά, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Εχει θεσπέσιο ιταλικό φαγητό, το οποίο σερβίρει με παραδοσιακό χειροποίητο ψωμί, εξαιρετική λίστα κρασιών, φιλικό προσωπικό, εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στο Faraglioni και βρίσκεται στην καρδιά του Κάπρι, μόλις λίγα βήματα από την κεντρική πλατεία Piazzetta. Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η μουσική του Giuseppe. Με το που νυχτώνει, ο ταλαντούχος Ιταλός κάθεται στο πιάνο του μπαρ και απογειώνει το κέφι με τα τραγούδια του. (Grand Hotel Quisisana)

Domes of Elounda, Autograph Collection, Crete
Αυτό το μαγικό resort στην Ελούντα, που αποτελείται μόνο από σουίτες και βίλες, θυμίζει κάτι από Σαρδηνία. Η αρχιτεκτονική του είναι συγκλονιστική! Είναι απόλυτα δεμένο με το φυσικό τοπίο, έχει έντονες επιρροές από την Κρήτη, απίστευτη βλάστηση και χρώματα, μοναδική θέα στη Σπιναλόγκα, πολυτελείς παροχές και τέλειο φαγητό. Το επισκέφτηκα, για πρώτη φορά. το καλοκαίρι που μας πέρασε και πραγματικά το λάτρεψα. Εμεινα σε μία βίλα 200 τμ, που διέθετε μία εκπληκτική ιδιωτική πισίνα στον εξωτερικό χώρο, η οποία συναγωνιζόταν ακόμη και την παραλία του resort, που βρίσκεται μέσα σε ελαιόδεντρα και έχει θέα στη Σπιναλόγκα. Τα δυνατά του χαρτιά όμως δεν εξαντλούνται εδώ! Συνεχίζονται με το friendly προσωπικό -που μετατρέπεται σε δεύτερη οικογένεια σου τις ημέρες που βρίσκεσαι εκεί-, αλλά και τη ζεν ατμόσφαιρα, σε όλους τους χώρους. Ετσι κι αλλιώς το Domes of Elounda, ανήκει στην Autograph Collection Hotels που από μόνη της, αποτελεί εγγύηση. Η αλήθεια είναι, ότι θα μπορούσα να περάσω πολλά, ακόμη, καλοκαίρια εκεί. (Domes of Elounda, Autograph Collection)

The Standard, High Line, NYC
Σε αυτό το rock ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης έμεινα το 2009, όταν άνοιξε για πρώτη φορά και το ερωτεύτηκα αμέσως! Βρίσκεται στην πιο μοδάτη περιοχή του Μανχάταν στο Meatpacking District, ανάμεσα σε εστιατόρια, γκαλερί και μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών μόδας. Το προσωπικό του είναι απίστευτα cool και κάθε μέρα, αλλάζει look, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι κάνει πασαρέλα στους χώρους του ξενοδοχείου. Οσο για τα δωμάτια, τι να πω. Εχουν συγκλονιστική θέα! Βλέπεις τους ουρανοξύστες του Μανχάταν όχι μόνο από το κρεβάτι σου, αλλά και από το μπάνιο. Ανεπανάληπτη εμπειρία όμως και ήταν και το dinner στο βραβευμένο του εστιατόριο Standard Grill. Τόσο για τον κόσμο που συγκεντρώνει -καθώς αποτελεί hot spot της Νέας Υόρκης-, όσο και για την απίστευτη μους σοκολάτας που σερβίρει σε ένα βαθύ γυάλινο μπωλ και την τρως με σπάτουλες. Θυμάμαι ότι για μία εβδομάδα, που μείναμε εκεί, την παραγγέλναμε, σχεδόν κάθε βράδυ. (The Standard, High Line)