HOTELS 11 Σεπτεμβρίου, 2017

A LONG WEEKEND

AT THE EXOTIC SUITE

OF NAXIAN UTOPIA

words & photos by Mina Bagiota

Είχα ξαναεπισκεφτεί τη Νάξο, πριν πέντε χρόνια. Αυτή τη φορά όμως ήταν αλλιώς. Και αυτό χάρη στο Naxian Utopia Exclusive Villas & Suites Resort. Το πολυτελές συγκρότημα, που αποτελείται, συνολικά, από 9 βίλες και σουίτες, μοιάζει με ιδιωτικό «παράδεισο», παρόλο που βρίσκεται στην πιο δημοφιλή περιοχή της νησιού, στον Αγιο Προκόπιο. Σίγουρα βοηθάει το γεγονός, ότι είναι χτισμένο πάνω σε έναν βραχώδη λόφο, διαθέτει υπέροχη θέα στο Αιγαίο και προσφέρει απόλυτη ηρεμία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το σύγχρονο design, τη διακριτική πολυτέλεια και τις προσωποποιημένες παροχές απογειώνουν το αποτέλεσμα και δημιουργούν ένα ζεν και άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον.
Το ολοκαίνουργιο συγκρότημα, που λειτουργεί μόλις έναν χρόνο, έχει αναλάβει η τρίτη γενιά ξενοδόχων της οικογένειας Στρατούρη. Οι δύο αδερφές Βασιλική και Στέλλα χαμογελαστές και άψογες επαγγελματίες φέρνουν έναν φρέσκο αέρα στο Naxian Utopia, προσφέροντας μία σειρά από customized υπηρεσίες. Που σημαίνει ότι φροντίζουν να έχετε καθημερινά την αγαπημένη σας εφημερίδα στην πόρτα σας, να απολαύσετε ένα επαγγελματικό μασάζ στο δωμάτιό σας ή ένα δείπνο δίπλα στην ιδιωτική σας πισίνα, οργανώνουν ξεχωριστές κρουαζιέρες αποκλειστικά για σας και πολλά άλλα.
Αναμφίβολα, τα δύο νέα κορίτσια είναι τρανταχτό παράδειγμα, της νέας γενιάς ξενοδόχων που έχει βελτιώσει και εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Η διαμονή μου στο Ναξιώτικο “παράδεισο” Utopia είχε προγραμματιστεί, για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Στο κυκλαδίτικο νησί έφτασα με τo Highspeed της Hellenic Seaways και πραγματικά το ταξίδι ήταν τόσο άνετο, που αν και είχα κοιμηθεί ελάχιστα, ανυπομονούσα να εξερευνήσω το νησί. Εφτασα νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Νάξου. Η Βασιλική είχε φροντίσει για τη μεταφορά μου και σε λίγα λεπτά βρέθηκα στον κατάλευκο «παράδεισο» του Naxian Utopia Exclusive Villas & Suites Resort, που θα γινόταν το σπίτι μου για το επόμενο τριήμερο. Εκανα το check in και αμέσως κατευθύνθηκα στην Exotic Suite, η οποία έχει χωρητικότητα για 4 άτομα, εγώ όμως βρήκα την ατμόσφαιρα τόσο ερωτική, που θα τη συνιστούσα κατά βάση για ζευγάρια. Τεράστιος εξωτερικός χώρος 90 τμ, με τη μπλε πισίνα να δεσπόζει στο κέντρο, κάνοντας αντίθεση με το κυκλαδίτικό λευκό, γκρι αφράτες ξαπλώστρες περιμετρικά, μία ευρύχωρη βεράντα με σκίαστρο, όπου βρίσκεται η υπαίθρια τραπεζαρία και το μπαμπού σαλόνι για να απολαμβάνεις το πρωινό σου και να χαλαρώνεις με θέα τη λίμνη και το νησί και μία εντυπωσιακή αιώρα, που τραβάει την προσοχή. Φυσικά, δεν έλειπαν και τα μοδάτα φουσκωτά πισίνας, που έδιναν μία παιχνιδιάρικη νότα στην ατμόσφαιρα.

Εξίσου γοητευτικός ήταν και ο εσωτερικός χώρος της σουίτας, των 65 τμ. Ένα ευρύχωρο καθιστικό με δύο τεράστιους καναπέδες, μία κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, ελληνικό κρασί και φρέσκα φρούτα στο τραπέζι και ένα υπέροχο υπνοδωμάτιο, που με δυσκολία θα αποχωριζόμουν. Οι γήινοι τόνοι, οι φυσικές υφές, το king size κρεβάτι της Coco-mat, τα πολυτελή προιόντα O.LIVE, η χτιστή γκρι μπανιέρα στο κέντρο του δωματίου και η καμπίνα του χαμάμ, το είχαν μετατρέψει σε έναν «ναό» ξεκούρασης και αναζωογόνησης.
Με λίγα λόγια, η Exotic Suite είχε όλες τις προδιαγραφές για να απολαύσω το τριήμερο στη Νάξο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεκινώντας ήδη από την πρώτη ημέρα, που αποφάσισα να περάσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκεί.

Το επόμενο πρωί ένα λαχταριστό πρωινό σε δύο μικρά καλαθάκια έφτασε στην πόρτα μου. Μία ποικιλία από φρέσκες μαρμελάδες, ζεστά κρουασάν, πίτες και σαντουιτσάκια για να ξεκινήσω πλουσιοπάροχα την ημέρα μου. Το απόλαυσα στην ταράτσα, αφού πρώτα έκανα μία βουτιά στην πισίνα.
Η ημέρα συνεχίστηκε με βόλτες στο νησί, εξάλλου η πρόσβαση από το Naxian Utopia είναι πολύ εύκολη στα περισσότερα σημεία. Πρώτος προορισμός η Πλάκα, που εξακολουθεί να αποτελεί την αγαπημένη μου περιοχή στη Νάξο, καθώς διατηρεί ακόμη τον αυθεντικό της χαρακτήρα, παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια, στο Κυκλαδίτικο νησί. Λατρεύω τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες της και την παραδοσιακή ταβέρνα Μαιστράλι για τα μαγειρευτά της, με τα ολόφρεσκα υλικά.

Το βράδυ επισκέφτηκα τη χώρα. Η Βασιλική Στρατούλη, ως καλή οικοδέσποινα, ανέλαβε την ξενάγησή μου. Περπατήσαμε στα σοκάκια, μου έδειξε τα πιο δημοφιλή στέκια του φετινού καλοκαιριού και δειπνήσαμε στην ταβέρνα του Αποστόλη, παραγγέλνοντας μία σειρά από παραδοσιακά τοπικά πιάτα.
Φυσικά η Νάξος είναι ανεξάντλητη. Είναι γεμάτη από κάστρα, πύργους, εκκλησίες και μονές, διαθέτει ενδιαφέροντα μουσεία και πανέμορφα χωριά, που αξίζει να επισκεφτείτε για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και το πολύ καλό φαγητό.

Την τρίτη ημέρα έπρεπε να αποχωριστώ την εκπληκτική σουίτα μου και να μετακινηθώ στη Majestic Villa. Ενας εξίσου πανέμορφος χώρος λίγο μεγαλύτερος από την Exotic Suite με δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και θέα στη θάλασσα. Η αλήθεια είναι ότι, όλοι οι χώροι του Naxian Utopia διατηρούν τον κυκλαδίτικό χαρακτήρα τους, διαφοροποιούνται όμως σε μικρές λεπτομέρειες και αυτό τους κάνει ακόμη πιο γοητευτικούς. Του χρόνου μάλιστα θα λειτουργήσει και εστιατόριο στο συγκρότημα, που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του.
Εκεί, λοιπόν, κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, στην αφράτη ξαπλώστρα μου δίπλα στην πισίνα της elegant Majestic Villa, κάνοντας ηλιοθεραπεία και ξεφυλλίζοντας περιοδικά, πέρασα το περισσότερο μέρος της ημέρας. Το βράδυ δείπνησα στον Πατατόσπορο στην Αγία Αννα και κάπως έτσι έκλεισε το τριήμερο. Γλυκά, ξεκούραστα και γεμάτο όμορφες αναμνήσεις.

The Majestic Villa

Αν προγραμματίζετε κάποια φθινοπωρινή απόδραση στη Νάξο, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το Naxian Utopia Exclusive Villas & Suites Resort. Διαφορετικά βάλτε το στη λίστα για το επόμενο καλοκαίρι. Και φροντίστε να πάρετε μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Εξάλλου, οι Κυκλάδες φημίζονται για την απλότητα τους. Ένα λευκό πουκάμισο, το μαγιό σας, το καπέλο και τα γυαλιά σας, αρκούν. Είσαστε εκεί για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Gallery!
The Exotic Suite

The Naxian Utopia Exclusive Villas & Suites Resort

The Majestic Villa