HOTELS 19 Μαίου, 2017

A DELUXE WEEKEND
AT THE CAPE SOUNIO
GRECOTEL EXCLUSIVE RESORT

words & photos by Mina Bagiota

Από το πρωί της Παρασκευής, ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος. Ετοίμαζα τη βαλίτσα μου και αναρωτιόμουν αν έπρεπε να πάρω μαζί μου το μαγιό ή κάποιο χοντρό πουλόβερ. Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σούνιο σκεφτόμουν ότι ο καιρός θα μου χαλούσε τα σχέδια. Δεν θα απολάμβανα ατέλειωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο δίπλα στην πισίνα, δεν θα έκανα τζόκινγκ στην παραλία, δεν θα γευμάτιζα στη βεράντα, δεν θα είχα φωτεινές φωτογραφίες για το Minaluxuryhotels και άλλα τέτοια.
Φτάνοντας στον προορισμό μου, τα ξέχασα όλα. Δεν ξέρω τι μαγικό συμβαίνει κάθε φορά που μπαίνω στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort. Ο χώρος εκπέμπει μία θετική ενέργεια και όλα μοιάζουν υπέροχα. Μπορεί να είναι η πλεονεκτική του απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα, η αρμονία των χρωμάτων, ο σεβασμός στη φύση, η φιλοξενία πέντε αστέρων ή όλα αυτά μαζί. Πραγματικά δεν ξέρω.

Η αλήθεια είναι ότι η Grecotel σε όλα της τα ξενοδοχεία προσέχει κάθε λεπτομέρεια. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος στη χώρα και πρωτοστατεί στην τουριστική αγορά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η δέσμευση απέναντι στις τοπικές κοινότητες, η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, η αυθεντική ελληνική φιλοξενία και η άψογη εξυπηρέτηση είναι οι βασικές αρχές του ομίλου. Αποτελούν τη φιλοσοφία του και στο Cape Sounio γίνεται αμέσως αντιληπτή.

Deluxe bungalow 116

Είχα περάσει αρκετά σαββατοκύριακα στο συγκεκριμένο resort, τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είχα μείνει όμως ποτέ στο bungalow, που φιλοξενήθηκα αυτή τη φορά. Το deluxe bungalow με τον αριθμό 116, μου έκλεψε την καρδιά.
Η θέα είναι, σκέτη αποπλάνηση. Καταπράσινη φύση, με τη θάλασσα σε ολόκληρο το πλάνο και το Ναό του Ποσειδώνα να δεσπόζει στην κορυφή. Ένα μοναδικό θέαμα που απολαμβάνεις από όλα τα σημεία του δωματίου, χάρη στις γυάλινες συρόμενες πόρτες από το πάτωμα έως το ταβάνι και από τη μία άκρη του τοίχου έως την άλλη.
Το σκηνικό συμπληρώνει το μινιμαλιστικό και σύγχρονο design του χώρου με την πέτρα, το ξύλο, τα ζεστά και γήινα χρώματα να κυριαρχούν, προσδίδοντας στο δωμάτιο μία άνεση και μία πολυτέλεια. Φυσικά δεν λείπουν και όλες οι απαραίτητες παροχές όπως: δορυφορική TV, CD/DVD Player, jacuzzi, μπουρνούζια, αφράτες πετσέτες, παντόφλες, επώνυμα καλλυντικά, unpacking υπηρεσία αν τη ζητήσεις κλπ, που θα σε κάνουν να νοιώθεις σαν το σπίτι σου.

Η περιγραφή όμως δεν τελειώνει εδώ. Ανοίγοντας τις τζαμαρίες ο καταπράσινος κήπος γίνεται προέκταση του δωματίου και το σκηνικό σε μαγεύει. Ανετες ξαπλώστρες και μπαμπού έπιπλα μετατρέπουν το χώρο σε ένα ανοιχτό καθιστικό. Ενώ η ιδιωτική πισίνα στη δεξιά πλευρά, πνιγμένη μέσα στα δέντρα, σε προτρέπει να μην αφήσεις ούτε λεπτό το bungalow.
Αντίστοιχη, φυσικά, είναι η εικόνα και για τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου. Το Cape Sounio διαθέτει συνολικά 150 bungalows και βίλες με ιδιωτικές πισίνες. Σίγουρα κάποιες βίλες όπως η dream βίλα ή η Poseidon βίλα, υπόσχονται ακόμη περισσότερη ιδιωτικότητα και συμπεριλαμβάνουν στο πακέτο «βασιλικές» παροχές.

Elixir Spa Retreat

Εντυπωσιασμένη λοιπόν από το δωμάτιό μου και αφού τακτοποίησα τα ρούχα μου στη ντουλάπα, ήμουν έτοιμη να βουτήξω στην πισίνα, όταν χτύπησε το τηλέφωνο για να μου υπενθυμίσουν το ραντεβού μου στο spa. Ημουν το τελευταίο ραντεβού και έπρεπε να βιαστώ. Ετσι κατευθύνθηκα στο Elixir Spa Retreat, μία πραγματική όαση αναζωογόνησης. Πρόκειται για ένα συγκρότημα 350 τετραγωνικών μέτρων, με καταπράσινους κήπους, πευκοδάσος και συγκλονιστική θέα στη θάλασσα και τον Ναό του Ποσειδώνα. Περιλαμβάνει 3 εξωτερικές πισίνες, ιδιωτικές αίθουσες μασάζ, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς, ένα εξοπλισμένο γυμναστήριο, ξύλινα ντεκ με υπαίθρια σαλόνια για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία και φυσικά μοναδικές θεραπείες ευεξίας.
Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω ιδιαίτερα τις θεραπείες περιποίησης στα κλασικά resorts. Εκεί μιλάει η εμπειρία. Θεωρώ ότι έχουν πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Κάτι που δεν συναντάς εύκολα στα καινούργια ξενοδοχεία και στα boutique hotels. Τα συγκεκριμένα, μπορεί να έχουν διαμορφώσει εξαιρετικούς χώρους με σύγχρονο design όμως νομίζω δεν έχουν επενδύσει όσο πρέπει στους θεραπευτές τους.

Κλείνω την παρένθεση και επιστρέφω στο Elixir Spa Retreat. Η θεραπεία μου ξεκίνησε με ένα δυνατό πίλινγκ σώματος και συνεχίστηκε με ένα χαλαρωτικό μασάζ. Η εμπειρία μου στο spa έκλεισε με ένα πράσινο τσάι στο σαλόνι.
Είχε ήδη νυχτώσει και γυρνώντας στο δωμάτιο δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι διακρίνεται η άψογη αρχιτεκτονική του. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνω απόλυτα κάποιους φίλους μου αρχιτέκτονες, που μου λένε ότι κατά βάση εμπνέονται από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας.
Εμεινα για αρκετή ώρα ξύπνια στο κρεβάτι, μαγεμένη από τη θέα, πριν με πάρει ο ύπνος.

Πρωινό με θέα

Το επόμενο πρωί είχε λιακάδα και πήρα το πρωινό μου σε εκείνη την εκπληκτική μεγαλοπρεπή βεράντα του Cape Sounio Restaurant, με τα μπαμπού έπιπλα, τα ολόλευκα τραπεζομάντηλα και τις τεράστιες ομπρέλες, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ναό. Εκεί συναντήθηκα και με τον Μιχάλη Μηναδάκη, τον διευθυντή του ξενοδοχείου, που μετρά 43 ολόκληρα χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο και κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό.

Η μέρα συνεχίστηκε με ατέλειωτες βόλτες στους χώρους του resort.

Το μεσημέρι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το degustation μενού του executive chef Σάκη Τζανέτου. Ενα gourmet τελετουργικό που συναντά κανείς στα τοπ εστιατόρια διεθνώς. Δοκίμασα μία σειρά πιάτων των πιο χαρακτηριστικών του εστιατορίου, που αντικατόπτριζαν την προσωπικότητα της κουζίνας, τη δημιουργικότητα και την τεχνική του chef. Τα συνόδευσα με ένα εκπληκτικό, πλούσιο και μεστό ερυθρό κρασί από την Αργεντινή, το Broquel Malbec 2014, που μου πρότεινε ο sommelier. Ηταν μία πλήρης γαστρονομική εμπειρία, που άξιζε τον κόπο και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Στη συνέχεια, κατέληξα σε μία από τις αγαπημένες μου γωνιές του Cape Sounio. Στις κούνιες αραβικού στυλ που βρίσκονται στη δεξιά και αριστερά πλευρά του κεντρικού κτιρίου και σε προδιαθέτουν για απίστευτες στιγμές χαλάρωσης. Εκεί απόλαυσα το απογευματινό μου τσάι και έναν σοκολατένιο «πειρασμό» του chef, στον οποίο δυστυχώς δεν κατάφερα να αντισταθώ.

Γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών

Το Cape Sounio έχει επενδύσει σημαντικά στη γαστρονομία. Ο βραβευμένος chef του Σάκης Τζανέτος αξιοποιεί τα ολόφρεσκα υλικά από τη φάρμα του ξενοδοχείου, Agreco και δημιουργεί πεντανόστιμα εδέσματα για όλα τα εστιατόρια του resort.
Στο Cape Sounio Restaurant θα δοκιμάσετε πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα. Εκεί θα φάτε και τις πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες.
Στο The Restaurant, Fine Dining, που ενδείκνυται για μοναδικά ηλιοβασιλέματα, θα απολαύσετε εκλεπτυσμένα μεσογειακά γεύματα.
Για ανάλαφρες και κλασικές ασιατικές γεύσεις επιλέξτε το So Oriental δίπλα στο Lobby bar.

Αν θέλετε κάτι πιο χαλαρό, κατευθυνθείτε στο Aegean Grill, δίπλα στην πισίνα, στη σκιά μιας πέργκολας, όπου σερβίρεται ψάρι, δροσερές σαλάτες, κρεατικά, γλυκά και παγωτά.
Αν πάλι είσαστε λάτρεις των θαλασσινών και του φρέσκου ψαριού η ιδανική επιλογή είναι το Yali Waterfront Cabanas Restaurant, που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου.
Για ένα απλό σνακ είμαι βέβαιη ότι θα επιλέξετε τις υπέροχες βεράντες του Lounge bar.

Last day

Η Κυριακή ξεκίνησε με ένα πλήρες πρωινό στην αγαπημένη μου βεράντα, συνεχίστηκε με βουτιές στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, βόλτες στην ιδιωτική παραλία, δροσερά κοκτέιλ στο Yali Waterfront Cabanas Restaurant και έκλεισε με έναν καφέ στην ατμοσφαιρική βεράντα του Lounge bar.
Αργά το απόγευμα πήρα το δρόμο της επιστροφής. Γεμάτη ενέργεια αλλά και μία θλίψη… ποτέ ένα Σαββατοκύριακο δεν είναι αρκετό για το Cape Sounio, αυτό το μοναδικό πολυτελές καταφύγιο διακοπών.

Gallery