HOTELS 21 Απριλίου, 2017

A DETOX WEEKEND
AT THE LIFE GALLERY ATHENS

words & photos by Mina Bagiota

Εχοντας ανάγκη από ένα Σαββατοκύριακο πραγματικής χαλάρωσης και ευεξίας αποφάσισα να κατευθυνθώ στο Life Gallery Athens. Το πεντάστερο design hotel στα βόρεια προάστια στην αριστοκρατική περιοχή της Εκάλης, με την εγγύηση του ομίλου Blue Hotels and Resorts ήταν η ιδανική επιλογή. Σε αυτό το ήρεμο καταφύγιο του στυλ μπορείς πραγματικά να ξεφύγεις από την πίεση ολόκληρης της εβδομάδας και να αναζωογονηθείς. Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλη αδυναμία στα ξενοδοχεία του συγκεκριμένου ομίλου. Τόσο για τα έργα τέχνης που κυριαρχούν στο χώρο, όσο και για το προσωπικό που το χαρακτηρίζει μία έντονη ευγένεια και διακριτικότητα.

Στο Life Gallery Athens έφτασα το μεσημέρι του Σαββάτου έχοντας μαζί μου μερικά εκπληκτικά shirt dresses από την καινούργια συλλογή της Εύη Γκριντέλα- Καρατζά για να καλύψουν τις στυλιστικές μου ανάγκες, κατά τη διαμονή μου. Το συγκεκριμένο brand της, μπορεί να μας ντύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ και πάντα με μοναδικό στυλ, κομψότητα και ποιότητα.
Μόλις έκανα check in, ανέβηκα αμέσως στο Deluxe δωμάτιό μου για να τακτοποιήσω τα πράγματά μου. Λάτρεψα τη μινιμαλιστική αισθητική του, τις high tech ανέσεις, το ευρύχωρο μπάνιο και μαγεύτηκα, κυριολεκτικά, από τη θέα. Η εικόνα της καταπράσινης Πάρνηθας σου κόβει την ανάσα και την ίδια στιγμή σε αναζωογονεί.
Μια που είχα αποφασίσει ότι θα ξεκουραστώ και θα χαλαρώσω ζήτησα ένα πράσινο τσάι και μία φρουτοσαλάτα, ξένες εφημερίδες, φόρεσα ένα λευκό δαντελένιο shirt dress Evi Grintela και έμεινα στο κρεβάτι απολαμβάνοντας τη θέα και την cozy ατμόσφαιρα του δωματίου.

Τα Deluxe δωμάτια του ξενοδοχείου είναι 33 τ.μ. διακρίνονται για την κομψότητα τους και αποπνέουν μια αίσθηση γαλήνης. Διαθέτουν επώνυμη επίπλωση και όλες τις σύγχρονες ανέσεις όπως επιφάνεια εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση, ασύρματο τηλέφωνο, voice mail, άνετο μπαλκόνι, μαγευτική θέα στο βουνό κ.α. που εξασφαλίζουν μία άνετη και ξεκούραστη διαμονή.
Οι επισκέπτες των Deluxe δωματίων έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο spa, όπου μπορούν να χαλαρώσουν κάνοντας σάουνα, ατμόλουτρο ή τζακούζι και να χρησιμοποιήσουν τον λαβύρινθο των ντους. Και όπως ήταν φυσικό δεν ήθελα να χάσω αυτή την παροχή. Αργά το απόγευμα κατέβηκα στο spa, το Ananea Wellness by Orloff Experts και αφέθηκα στα χέρια των ειδικών για ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Επιστρέφοντας στο δωμάτιο, ξεφύλλισα κάποια από τα βιβλία τέχνης που υπήρχαν στο χώρο, παρήγγειλα μία απλή πάστα και κοιμήθηκα νωρίς.

Next day

Το επόμενο πρωί αν και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή πήρα το πρωινό στη βεράντα, ο αέρας και η θεά του πράσινου ήταν τόσο αναζωογονητικά.
Το πρόγραμμά μου συνεχίστηκε με γυμναστική. Αν και σπανίως επιλέγω τα γυμναστήρια των ξενοδοχείων γιατί τα περισσότερα βρίσκονται στο υπόγειο και μοιάζουν αποπνικτικά εδώ κατάφερα να γυμναστώ για μία ώρα, καθώς ο χώρος έχει θέα στην πισίνα με το γυάλινο πάτο.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκα στο «κόκκινο» cafe restaurant του ξενοδοχείου για να συναντήσω 2 φίλους μου, που ζουν στην περιοχή. Ηταν ευκαιρία μια που βρισκόμουν στα βόρεια προάστια και δεν ανεβαίνω συχνά. Στα διπλανά τραπέζια, καθόταν γνωστοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, αλλά και οικογένειες που απολάμβαναν τον Κυριακάτικο καφέ τους ή κάποιο σνακ.
Η αλήθεια είναι ότι το Life Gallery Αthens Hotel, αποτελεί βασική επιλογή για τους κατοίκους των αριστοκρατικών βορείων προαστίων, καθώς συνδυάζει με αρμονικό τρόπο urban chic αισθητική, πολυτελείς παροχές, ενδιαφέροντα έργα τέχνης, μοντέρνα αρχιτεκτονική, έθνικ στοιχεία και φυσικά υψηλή γαστρονομία.

Gastronomy issue

Πράγματι στο συγκεκριμένο boutique hotel συναντά κανείς ένα από τα πιο κορυφαία εστιατόρια της πόλης, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Kool Life Restaurant, που έχει την υπογραφή του γνωστού σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το κομψό περιβάλλον, η ελληνική δημιουργική κουζίνα, τα φρέσκα υλικά, οι γκουρμέ παρεμβάσεις του σεφ, τα απολαυστικά πιάτα, και οι μεσογειακές σπεσιαλιτέ προσφέρουν ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό ταξίδι.

Summer is loading…

Στα δυνατά σημεία του Life Gallery Athens συγκαταλέγονται ακόμη οι elegant πισίνες του –η μία εκ των οποίων είναι γυάλινη και πολύ εντυπωσιακή- και οι καταπράσινοι ευωδιαστοί κήποι. Όλα αυτά τα στοιχεία μετατρέπουν το ξενοδοχείο, τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, σε hot spot της περιοχής.

Με αυτές τις εικόνες έκλεισα και εγώ τη διαμονή μου στο Life Gallery Athens. Με μία βόλτα στον κήπο και στην πισίνα, αφού προηγουμένως είχα απολαύσει ένα τελευταίο πεντανόστιμο υγιεινό πιάτο με κοτόπουλο και λαχανικά.
Χαλαρή και γεμάτη ενέργεια λοιπόν, το βράδυ της Κυριακής πήρα το δρόμο της επιστροφής.

Until next time Life Gallery Athens…