PEOPLE  26 Ιανουαρίου, 2017

Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ:

ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ LUXURY ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ

words by Mina Bagiota

Τον Πάνο Παλαιολόγο τον γνώρισα πρόσφατα. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της HotelBrain, είναι τόσο γρήγορος, «ετοιμοπόλεμος» και γνώστης του χώρου, που πραγματικά εντυπωσιάζεσαι μέσα σε λίγα λεπτά. Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι όλα δομημένα στο μυαλό του και ξέρει τις επόμενες κινήσεις του με μαθηματική ακρίβεια. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, άλλωστε, αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρία του, η Hotel Brain, διαχειρίζεται 125 boutique hotels στην Ελλάδα και σε άλλες 7 χώρες, με λαμπρές επιδόσεις. Η πορεία του στον ξενοδοχειακό κλάδο ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια, περίπου. Απόφοιτος της διεθνώς αναγνωρισμένης σχολής Ξενοδοχειακής Διοίκησης IHTTI της Ελβετίας, ανέλαβε σε νεαρή ηλικία πολλές και ποικίλες λειτουργικές θέσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα (Μύκονο, Σαντορίνη, Σίφνο, Χαλκιδική) και την Αγγλία. Ενώ από το 2000 –ξεκινώντας από τη Σαντορίνη- ίδρυσε τη δική του επιχείρηση, τη Hotel Brain, η οποία σήμερα έχει μετεξελιχθεί σε βασικό παράγοντα της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς. Οσο για τις διακρίσεις, τα τελευταία χρόνια, πέφτουν βροχή, σε διεθνές επίπεδο.

-κ. Παλαιολόγo έχετε πει πολλές φορές ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο resort;

Ναι επιμένω σε αυτό. Η χώρα μας είναι το καλύτερο resort στην Ευρώπη. Για τις απίστευτες ομορφιές της, το φυσικό της τοπίο και σίγουρα για τους ανθρώπους της. Οι Ελληνες έχουμε πολύ ψηλά την έννοια της φιλοξενίας και αυτό είναι κάτι που μετράει στις μέρες μας. Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την ανθρώπινη επαφή και όταν ταξιδεύουμε σε έναν τόπο έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε την αυθεντικότητά του, να δοκιμάσουμε τα αρώματα και τις γεύσεις του. Δεν μένει λοιπόν παρά να το εκμεταλλευτούμε σαν χώρα όλο αυτό.

 

-Ποιο προφίλ ξενοδοχείου, πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο στην Ελλάδα; Μικρά boutique hotels ή μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες;

Πέρα από τους κατοχυρωμένους τουριστικούς προορισμούς Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ, με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, -που είναι απαραίτητες προκειμένου να τραβάνε την προσοχή των tour operators και να ανοίγουν δρόμους για την υπόλοιπη Ελλάδα-, σίγουρα, το μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα μας στον τουρισμό, είναι οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, τα boutique hotels, που προσφέρουν εμπειρίες και η αισθητική τους δένει με τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Στην εποχή μας, οι εμπειρίες είναι το κλειδί και πιστέψτε με έχουμε πολλές να δώσουμε σε όσους επισκέπτονται την Ελλάδα. Από τη γαστρονομία και το κρασί μέχρι το lifestyle και τον πολιτισμό.

 

-Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες ενός boutique hotel;

Όπως ανέφερα και πριν, η δημιουργία εμπειριών και η προσωπική επαφή με τον πελάτη. Σε ένα boutique hotel δεν πουλάς ύπνο. Συνδέεις τη διαμονή με τη γαστρονομία, τις συνήθειες και τις δραστηριότητες των ντόπιων. Η Φολέγανδρος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η χώρα του νησιού μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Όταν σουρουπώνει η εικόνα είναι μαγική. Μία εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς και που αναμφίβολα πρέπει να τη συνδυάσει με τις τοπικές γεύσεις και τη διαμονή σε ένα boutique hotel και όχι σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

 

-Τι κάνει ένα ξενοδοχείο luxury;

Πρώτα, οι υπηρεσίες του και μετά η συνολική εμπειρία. Από το design, την τοποθεσία έως τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Όταν ένα ξενοδοχείο φτάνει να σε αντιμετωπίζει σαν προσωπικότητα και όχι απλώς σαν πελάτη, τότε σίγουρα μιλάμε για luxury υπηρεσίες.

 

-Ποια νησιά είναι ακόμη αναξιοποίητα όσον αφορά τον ξενοδοχειακό κλάδο;

Θα έλεγα, όλα αυτά που δεν έχουν αεροδρόμια.

-Η Αθήνα μπορεί να γίνει κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός Σαββατοκύριακου;

Η Αθήνα έχει απίστευτα γραφικές γειτονιές, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, βραβευμένα μπαρ, υψηλή γαστρονομία και πληθώρα ξενοδοχείων. Στα δυνατά χαρτιά της, σίγουρα, είναι και η εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για ποδήλατο ή περπάτημα κάτι που την κάνει μοναδικό προορισμό στην Ευρώπη. Δεν μένει παρά να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

-Θα λέγατε ότι οι Ελληνες είμαστε καλοί στον τουρισμό;

Τα τελευταία, χρόνια, στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, σαν χώρα, έχουμε κάνει άλματα. Και πριν και μετά την κρίση. Ειδικότερα μετά την κρίση, η ανάγκη μάς έχει κάνει να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προκειμένου να σταθούμε σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο τουρισμός εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη χώρα. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια ανάγκη εξειδίκευσης νέων ανθρώπων στον κλάδο, συνολικά. Γιατί, τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία. Σίγουρα είναι ο πυλώνας, όμως αντίστοιχη βαρύτητα έχουν και οι αερομεταφορές και τα τουριστικά γραφεία, που μπορούν με τη σειρά τους να προσφέρουν εμπειρίες. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο… αυτοβελτίωσης, αλλά χρειάζεται να επενδύσουμε και άλλο στην εξειδίκευση και στο ανθρώπινο δυναμικό.

 

-Το αγαπημένο σας ξενοδοχείο και εστιατόριο εκτός συνόρων;

Αγαπημένο μου ξενοδοχείο είναι το θρυλικό Raffles στη Σιγκαπούρη. Ενα ξενοδοχείο με μεγάλη ιστορία, όπου έχει αφήσει το στίγμα του ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Προσφέρει υπηρεσίες κλασικού τύπου με σύγχρονο τρόπο. Στην ουσία, νιώθεις την ιστορία με κανόνες του σήμερα. Είναι τρομερά δύσκολο να επιτευχθεί, κάτι τέτοιο. Φυσικά εκεί βρίσκεται και το Long bar, το μπαρ από όπου ξεκίνησε το περίφημο κοκτέιλ Singapore Sling.
Οσο για το εστιατόριο που με έχει εντυπωσιάσει και το βρίσκω ξεχωριστό είναι το MOMO’s στο Λονδίνο. Εχει ένα πολύ ενδιαφέρον concept. Θα δοκιμάσεις μαροκινή κουζίνα, όπως σερβίρεται στα σπίτια στο Μαρόκο και όχι στα εστιατόρια για τους τουρίστες. Το σέρβις του, πραγματικά, είναι μοναδική εμπειρία!

 

-Και ο αγαπημένος σας προορισμός στο εξωτερικό, ποιος είναι;

Αναμφίβολα το Λονδίνο! Το θεωρώ μητρόπολη του κόσμου και όχι πρωτεύουσα της Αγγλίας και αυτό το κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό!

Φωτογραφίες από τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η HotelBrain

HotelBrain
Η HotelBrain, είναι μία διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία, που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάπτυξης, συμβουλευτικής και διαχείρισης ξενοδοχείων. Στόχος της μέσα από την ευρεία γκάμα εξατομικευμένων προϊόντων που διαθέτει στην υπηρεσία των ιδιοκτητών ξενοδοχείων είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης μέσα από τη βελτίωση των υπηρεσιών, η σωστή επάνδρωση, η τοποθέτηση στην διεθνή τουριστική αγορά και φυσικά η μεγιστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησής τους. Στην ουσία, είναι η μόνη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις ανάγκες του επιχειρηματία, μέσω του καινοτόμου και ολιστικού μοντέλου που εφαρμόζει.
Ιδρύθηκε το 2000 και πρώτη αυτή εισήγαγε τον όρο «Hotel management» στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε κυρίως σε οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούσαν λόγω της φύσης και του μεγέθους τους να υποστηρίξουν όλα αυτά τα επιμέρους τμήματα και τις εξειδικευμένες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύρυθμη και ποιοτική λειτουργία τους, την οικονομική βιωσιμότητά τους και, πάνω απ’ όλα, τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού προϊόντος που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στην παγκόσμια αγορά. Η ΗotelBrain, αυτή τη στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης, καθώς διαχειρίζεται 125 boutique hotels -με τη σφραγίδα παγκόσμιων brands, όπως τα Leading Hotels of the World, Small Luxury Hotels και Relais & Châteaux- σε περισσότερους από 60 προορισμούς σε 8 χώρες, Ελλάδα, Αυστρία, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λίβανο και Ιταλία.
Μυστικό της επιτυχίας της, θα μπορούσε σίγουρα να θεωρηθεί ότι η ΗotelBrain παραμένει εστιασμένη σε μία no branded φιλοσοφία, προσφέρει ξεχωριστό management για κάθε ξενοδοχεία, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τεμαχίζει σε καμία περίπτωση τις υπηρεσίες της, αναλαμβάνοντας μόνο ένα κομμάτι κατά τη διαχείριση λειτουργίας ενός ξενοδοχείου όπως τις δημόσιες σχέσεις ή το marketing κλπ.