HOTELS 25 Ιανουαρίου, 2017

CHECK IN
AT WYNDHAM GRAND ATHENS

words & photos by Mina Bagiota

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα του Wyndham Grand Athens και ενώ η πόλη βρίσκεται ήδη σε γιορτινούς ρυθμούς, αποδέχομαι -γεμάτη ενθουσιασμό- την πρόσκληση και κάνω το πρώτο μου check in στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.
Φτάνω αργά το απόγευμα. Λόγω της εορταστικής περιόδου, πολλά τα πάρτι και οι υποχρεώσεις. Η εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που είχα συνηθίσει. Στην Πλατεία Καραϊσκάκη δίπλα ακριβώς από το σταθμό του μετρό Μεταξουργείο, το επιβλητικό κτίριο έχει ξαναβρεί τη λάμψη του, αναβαθμίζοντας την ίδια στιγμή και την τριγύρω περιοχή.

 

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, το lobby με κερδίζει με την πρώτη ματιά, όπως και το ευγενικό προσωπικό στη ρεσεψιόν. Με υποδέχεται η Κωνσταντίνα Τσαντάκου, Marketing Manager του Wyndham Grand Athens, με ένα πλατύ χαμόγελο.

Suite number 652

Αποφασίζουμε να μου κάνει την ξενάγηση το επόμενο πρωί και ανεβαίνω στη σουίτα μου. Ευρύχωρη, πλήρως ανακαινισμένη, ένα τεράστιο κρεβάτι, με λινά λευκά σεντόνια που σε… καλεί. Ξαπλώνω σχεδόν αμέσως -είναι η πρώτη κίνηση, που κάνω όταν μπαίνω στο δωμάτιο.
Σηκώνομαι γρήγορα όμως, γιατί θέλω να ανακαλύψω τον τεράστιο χώρο των τριών δωματίων και αντικρίζω από το σαλόνι τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Το ομολογώ! Μου αρέσουν τα city hotels, το urban style και ο παλμός της πόλης, ειδικά το χειμώνα.
Το μπάνιο με εκπλήσσει ευχάριστα! Το πράσινο Plexiglass, μου φτιάχνει τη διάθεση.

Νοιώθω πολύ οικεία. Ισως είναι το γεγονός, ότι βλέπεις την Αθήνα από ψηλά και πάντα αισθάνεσαι μία ασφάλεια στην πόλη σου και μία έντονη διάθεση να την εξερευνήσεις ακόμη περισσότερο.
Παραμένω στη σουίτα μου για να απολαύσω τη θέα. Ερχεται ο καλός μου και τον διώχνω. Πρέπει να δουλέψω και να ξεκουραστώ.

It’s breakfast time

Το πρωί κατεβαίνω για το πρωινό στο all day mediterranean restaurant Fos στο αίθριο του ξενοδοχείου. Είναι μαγευτικό. Το αίθριο νομίζω είναι η πιο επιτυχημένη παρέμβαση του αρχιτέκτονα. Εχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Μιλάνο. Είναι και οι γκρι αποχρώσεις που δένουν, απόλυτα, με τον αστικό χαρακτήρα του Wyndham Grand Athens.
Πρέπει να συνεχίζω τη δουλειά μου και ζητάω να μου μεταφέρουν το πρωινό στο δωμάτιο. Το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Λίγο αργότερα η Κωνσταντίνα Τσαντάκου με ξεναγεί σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Από τους συνεδριακούς χώρους των υψηλών προδιαγραφών, τις σουίτες του 8ου ορόφου –στις οποίες έμπαιναν ακόμη οι τελευταίες πινελιές-, το σπα, τα εστιατόρια έως το roof garden στον 9ο όροφο, με την ανεπανάληπτη θέα, σε όλη την πόλη.

 

Εστιατόριο Fos

Συνεχίσουμε για μεσημεριανό στο Fos. Το εστιατόριο προσφέρει γεύσεις εκλεκτής μεσογειακής κουζίνας το μεσημέρι και το βράδυ με τη συνοδεία μιας πλούσιας λίστας κρασιών από την Ελλάδα και τον κόσμο. Επιλέγουμε σαλάτες και ένα σοκολατένιο γλυκό κόλαση για το τέλος. Το διακριτικό σέρβις, ο πρωτότυπος απαλός φωτισμός και η up tempo ατμόσφαιρα του, το μετατρέπουν σε ένα ζεστό οικείο χώρο με χαλαρή μουσική, ιδανικό για νυχτερινές ρομαντικές συναντήσεις ή business lunch.

Η αλήθεια είναι ότι στο Wyndham Grand Athens έχει κανείς πολλές επιλογές όσον αφορά στη φαγητό. Δεν θα μπορούσε, εξάλλου, να είναι διαφορετικά, αφού τα ηνία της κουζίνας έχει ο καταξιωμένος Chef Κώστας Νάνος, που διαθέτει τεράστια εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πέρα από το Fos, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του, διάφορα σνακς και λιχουδιές, αλλά και early drinks με δωρεάν super speed wifi σύνδεση, όλη την ημέρα, στο lounge μπαρ Silk, στο lobby του ισογείου.

Above Roof Top bar restaurant

Την παράσταση σίγουρα, όμως, κλέβει, στον 9ο όροφο, το Above Roof Top bar restaurant για την πανοραμική του θέα σε όλη την Αθήνα -την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό κόλπο. Αλλά και για τα γαστρονομικά του «ταξίδια» από όλο τον κόσμο (Ιαπωνία, Μαλδίβες, Ινδονησία, Μεξικό, Ισπανία, Βιετνάμ, κ.α.) και τις a la carte γευστικές προτάσεις.

Ενώ σε ακόμη πιο hot ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο χώρος τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της πισίνας.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, η ομάδα του Wyndham μου επεφύλασσε, το βράδυ, μία έκπληξη. Εξι διαφορετικά signature cocktails, συνδυασμένα με ethnic street food, ωραία παρέα και θέα σε ολόκληρη τη φωτισμένη Αθήνα.
Η ζωή είναι ωραία και η γλυκιά μέθη από τα cocktails, μου έφτιαξε, ομολογουμένως, το κέφι, ταξιδεύοντας μέσα από τις κουζίνες σε αγαπημένα μέρη εξωτικά και απολαμβάνοντας τη στιγμή. Βαθμολογώ τις κουζίνες και δίνω, άριστα, στις Μαλδίβες.

Το ένα 24ωρο φιλοξενίας γίνονται δύο και το Wyndham μπαίνει στη δική μου λίστα των favorite city and business hotels.


Το Wyndham Grand Athens διαθέτει 276 μοντέρνα διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες και είναι ιδανικό τόσο για επαγγελματικά, όσο και για ταξίδια αναψυχής. Ανήκει στην Wyndham Hotel Group, τη μεγαλύτερη εταιρία ξενοδοχείων στον κόσμο με βάση τον αριθμό των ξενοδοχείων της -βρίσκονται σε περισσότερα από 30 σημεία σε όλο τον κόσμο. Ενώ, από τα δυνατά σημεία του ομίλου είναι και το πρόγραμμα επιβράβευσης των πελατών του. Προσφέρει σε περισσότερα από 45 εκατομμύρια μέλη του, την ευκαιρία να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε χιλιάδες hotels, παγκοσμίως.